Čeh napušta Češku?

Autor: Aleksandar Vučković
četvrtak 31.03.2016.
13:51
Izvor: Sportske.net

Petr Čeh bi mogao da se oprosti od reprezentativne karijere nakon Evropskog prvenstva jer želi da se produži svoju klupsku karijeru i sadrži status prvog golamana Arsenala.

BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Bivši golman Čelsija svestan je činjenice da više nije mlad kao nekad i da je njegovom tridesetčetvorogodišnjem telu potrebno sve više vremena za oporavak.

On je najavio kraj svoje četrnaestogodišnje vladavine na golu reprezentacije Češke, za koju je zabeležio čak 118 nastupa.

Samo nekoliko dana nakon što je po 8. put izabran za najboljeg češkog igrača godine, Čeh je putem svog ličnog sajta otkrio svoje namere.

"Punim 34 godine i vreme je da počnem da razmišljam o penziji", naveo je. "Pre neki dan sam pomislio: Zar nije vreme da nakon 14 godina u reprezentaciji razmislis o zatvaranju tog poglavlja u tvom životu?"

Bivši golman Čelsija sa kojim je 2012. godine osvojio titulu u Ligi šampiona govorio je o razlozima za ovakvu odluku.

"Što manje moram da putujem i igram za nacionalni tim, to je veća verovatnoća da ću moći da se usredsredim na svoju igru u Arsenalu. Na kraju krajeva, ne postajem sve mlađi."

Čeh je propustio poslednji krug prijateljskih utakmica sa reprezentacijom zbog problema sa listom, ali će biti spreman za Arsenalov meč protiv Votforda u predstojećem kolu Premijer lige za vikend.

"Psihički se osećam sjajno, ali ista stvar se neprestano ponavlja još od 2002. godine. Previše putovanja i premalo vremena za odmor", nastavio je.

"Pre ili kasnije dođeš do momenta u svojoj karijeri kada je vreme da zastaneš  i odabereš novi pravac. Taj momenat će doći nakon Evropskog prvenstva."

Na priče da će moći da igra sve do svoje 40. godine, dodao je: "Ja kažem da. Sve dok sam siguran da sam stopostotno spreman da odem na trening kada ustanem ujutru, moja karijera će trajati. To će takođe zavisiti  i od toga kako moje telo bude to podnosilo. Za sada sve je dobro."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mihajlo20
Thursday, 31.03.2016
14:29

Pametan, inteligentan momak, zaista zaslužuje status legende i u češkoj, A i u londonu, i plavom bez obzira nA to što je otišao, i u crvenom u kojem tek gradi karijeru. Svaka mu čast na svemu što je uradio.