Čeferin osuo paljbu po predsedniku Reala!

Autor: Beta Beta
petak 06.12.2019.
16:32
Izvor: Beta

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin kritikovao je danas predsednika Real Madrida Florentina Peresa zbog navodnog planiranja osnivanja Super lige nazvavši to "sebičnom i egoističnom šemom".

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Peres se, po pisanju "Njujork Tajmsa", sastao sa prvim čovekom Svetske fudbalske federacije Djanijem Infantinom sa kojim je razgovarao o osnivanju Super lige.

Iako je Fifa odbila da komentariše da li je njeno rukovodstvo o tom planu razgovaralo sa Peresom, Uefa je danas reagovala.

"Čitao sam o ovom suludom planu. Ako je verovati izveštajima, ti predlozi dolaze od jednog predsednika kluba (a ne vlasnika) i usamljenog fudbalskog administratora. Teško bi bilo zamisliti sebičniju i egoističniju šemu", naveo je Čeferin.

"To bi uništilo fudbal širom sveta, kako za igrače, tako i ta navijače i za sve koji su povezani s ovom igrom i to sve za dobrobit malog broja ljudi. Srećom, i dalje ima dovoljno zdravog razuma da bi ovakva vrsta ludih ideja uspela", dodao je Čeferin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
esadesad samoesad
Friday, 06.12.2019
23:48

Real ne moze biti prvak u Spaniji, Perez zeli Evropsku ligu, onda nije sramota da Real nije prvak. Mozda se plasi da Real ne krene Liverpulovim stopama,

avatar
Offside
Friday, 06.12.2019
21:17

Cekaj malo!Aleksandar Ceferin nekoga naziva sebicnim?Optuzuje nekoga za pokusaj unistavanja fudbala u Evropi i svetu?Covek pravi trece Evropsko takmicenje,iz LS izbacuje (prakticno) sve manje i platezno nemocnije klubove i po cijem sistemu i planu ce LS igrati uvek isti klubovi,po cijem plamu je da i EL bude gotovo zatvorena liga,cija je ideja pravljenje treceg Evropskog takmicenja koje nema nikakvu vaznost i tezinu?Razumeo bih da kritikuje Perezovu ideju o superligi da nije isti taj Ceferin i ta uefa-a donela taj novi pravilnik koji ce unistiti isti taj Evropski fudbal i svaku sansu malim klubovima da uzivaju i da se nadmecu sa najvecim Evropskim klubovima.Ovo sto Ceferin radi je krajnje licemerno i bezobrazno!