Čeferin istrpeo brojne kritike, pa odbrusio nadmenim Englezima!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2019.
14:42
Izvor: Sportske.net

Da li je u pravu?

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Prvi čovek UEFA je tokom proleća dugo bio na udaru engleske javnosti, jer je za domaćina finala Lige Evrope određen glavni grad Aterbejdžana, Baku.

Tamo su snage odmerili Čelsi i Arsenal, ''Plavci'' su slavili sa 4:1, a uoči tog meča iz Engleske su stizale brojne primedbe i zahtevi da se promeni mesto odigravanja utakmice, jer im je Baku predaleko, pa mnogi navijači dva kluba nisu mogli da dođu na finale LE.

Čeferin je ostao pri svome, a sada kada je sve završeno, dočekao je svojih ''pet minuta'' da Englezima odgovori.

''Engleski klubovi nam se uvek žale, uvek se ljute. Znate šta kažem ljudima koji me pitaju zašto smo igrali u Bakuu? Odgovorim im da tamo žive ljudi. Homo sapiensi tamo žive'', poručuje Čeferin.

Za razliku od Engleza, Azerbejdžanci se nisu žalili, iako su i oni imali određenog povoda za to,

''Oni su tamo morali da gledaju utakmicu od 23 sata zbog razlike u vremenskoj zoni, ali niko se nije žalio. Da imamo dva azerbejdžanska kluba koja igraju u Londonu niko se ne bi žalio. Došli bi i igrali bez ikakvog problema.

Trebali ste da vidite sreću i zadovoljstvo tamošnjih ljudi koji su mogli da vide omiljene zvezde uživo. Fudbal moramo razvijati svuda, ne samo u Engleskoj i Nemačkoj.

Istina, finala Lige šampiona se recimo trebaju igrati na najpoznatijim lokacijama, ali Ligu Evrope i slična takmičenja trebamo deliti sa svima koji vole fudbal'', poručio je predsednik UEFA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 15.06.2019
16:15

jao kad korupciji nije nesto po volji

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 15.06.2019
14:58

Liga Sampiona je opet svetsko takmicenje,tu je sama elita i mora da se igra u luksuznim gradovima...s druge strane Liga Evrope je takmicenje za klubove druge (niže)klase pa se moze igrati svuda