Ćaviju se ne sviđaju Barsini maniri, ali zna ko bi mogao da ga nasledi na terenu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 01.11.2018.
19:36
Izvor: Sportske.net

Klub je napustio jedan od glavnih arhitekata velikih uspeha u ovom veku.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Legendarni Ćavi je danas u intervjuu za Radio Kataloniju otkrio ko je bio glavni čovek u uspehu Barse kada je klub prihvatio "tiki-taka" filozofiju igre.

Španac je otkrio da to nije bio Pep Gvardiola, već doskorašnji direktor La Masije Joan Vila koji je proteklog leta napustio klub jer nije dobio ponudu za produžetak saradnje.

"Zabrinut sam zbog situacije u La Masiji, Barsa je pustila Joana Vilu a nije mi jasno zbog čega. On je čovek koji ubedljivo najviše zna o 'Barsinom načinu' od svih koje poznajem. Bio je jedan od glavnih u celom projektu tiki-take, a klub ga se tako olako rešio." otkrio je on.

Ćavi smatra da u omladinskoj školi "Blaugrane" samo jedan mladić može da postane bitan šraf u ekipi Ernestea Valverdea.

"Mi sada nemamo igrača koji bi mogao da zaigra u prvom timu iz La Masija, jedino Riki Puig. Barsa mora da mu da priliku jer može da uspe, ima sve potrebne kvalitete da bude nova zvezda Barse", istakao je Španac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Thursday, 01.11.2018
22:20

Malo ljudi se seca da je Cavi u finalu lige sampiona 2006 godine protiv Arsenala sedeo na klupi. Sa 26 godina. Mogu i da podsetim ko je igrao vezu tada ako treba. Samo kazem ...

avatar
Ulquiorra Cifer
Friday, 02.11.2018
15:41

Deko je ipak bio bolji igrac 2006te

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 03.11.2018
10:18

Znam ali samo stavljam stvari u perspektivu. Koji glavni arhitekta uspeha ? Pre i posle njega su se uspesi redjali - znaci nije bio glavni vec jedan od srafova u masineriji, doduse vazan sraf ali samo jedan.

avatar
OGLoc
Thursday, 01.11.2018
20:45

skromni genije na terenu, nikad niko kao xavi

avatar
NikkiCFC
Thursday, 01.11.2018
20:39

Xavi je 2014 jos rekao da Barkli moze da igra u prvoj postavi Barselone. Tada je to delovalo smesno ali kako igra poslednjih mesec dana mogao bi lagano.