Ćavi najavio povratak u Barselonu

Autor: Lazar Mitrović
ponedeljak 19.10.2015.
11:57
Izvor: Sportske.net

Španaca koji trenutno nastupa u Kataru, već drma nostalgija.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Legendarni fudbaler katalonskog kluba, sa kojim je osvojio 8 titula šampiona Španije i 4 titule Lige Šampiona, najavio je da mu je primarni cilj povratak u svoj matični klub.

On nije otkrio da li ima plan da bude u ulozi trenera, ili će preuzeti neku drugu funkciju. U Kataru, pored igračkog 'poziva', obavlja i funkciju trenera mlađih kategorija tog kluba.

34-godišnji fudbaler ima dilemu da li da se upušta u 'trenerske vode', zbog velikog stresa koji sa sobom nosi ta funkcija. Poučen primerima Gvardiole i Rajkarda koji su doživeli brojne neprijatnosti na toj poziciji, on će dobro razmisliti pre nego što se odluči na takav potez.

"Biti trener Barselone je veoma teško, to može potpuno da vam promeni život. Iako donosi dosta lepih stvari, uvek ga prati i velika patnja. Uvek ste na udaru kada krene po zlu i to je jako teško podneti".

Ćavi je napustio 'Kamp nou' kada se Barsa nalazila na vrhuncu, nakon osvajanja Lige šampiona, Primere i Kupa kralja i tako se oprostio od svog kluba na pravi način. On je naglasio da su taj uspeh najzaslužniji Mesi, Suarez i Nejmar, koje je imenovao za jedan od najboljih napadački trija u istoriji fudbala.

"Bilo bi previše subjektivno da kažem da su oni najbolji napadači u istoriji fudbala, ali u jedno sam siguran, da je Leo Mesi najbolji fudbaler svih vremena".

"Nikada se ne znao od koga će pretiti najveća opasnot od njih trojice, a najvažnije je da oni dobro sarađuju i da su dobro udružili svoje kvalitete. Nejmar i Suarez su se prilagodili Mesiju i zato su obojica još više napredovali u igri".



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pasa
Monday, 19.10.2015
21:10

Nemoj Esade prekovise mislis da znas o tom fudbalu,, ja mislim da Balkan nije imao boljeg fudbalera od Piksija, Piksi da sada igra koliko su cjene otisle u nebesa on bi bar vredio 200 miliona.

avatar
MesQueUnClub10
Monday, 19.10.2015
15:24

Legenda i gospodin.Nadam se da ce se jednog dana postati trener Barselone...

avatar
Nemanja Radulovic
Monday, 19.10.2015
13:22

Ovo da je Neymar napredovao pored Mesija je najtacnija konstatacija a Suarez je oduvek u vrhu gde god je igrao bilo klub bilo reprezentacija uvek je bio odlican.

avatar
Ristic Goran
Monday, 19.10.2015
13:21

Oduvek sam ga voleo dok je barça grcala za vazduh sa rivaldom,de Burom,davidsom i ostalim pokusajima da budu ono što su danas iako su oni fantazija igraci nije bilo tecnosti u igri i kompozicije, moje skromno mišljenje.

avatar
indija durot
Monday, 19.10.2015
13:00

Ne volimbarsu al ovaj je jedan od najboljih u istoriji na svojoj poziciji i jedan od retkih nefoliranata u barsi.

avatar
ujka Vanja
Monday, 19.10.2015
12:55

A zasto je uopste i napustao Barsu?Pogotovo u poznim igrackim godinama.Ako je igracima cilj da jure za novcem neka ga jure dok su jos mladi.

avatar
Monday, 19.10.2015
12:46

Volio bih da ga vidim na klupi Barse, ali ne bi bilo lose ni da radi skouting za Barsu jer mislim da zna dobro procjeniti sta je za Barsu, a sta ne. U svakom slucaju uvijek ce imati mjesta u to sam siguran. :)

avatar
AdrovicEsad
Monday, 19.10.2015
12:46

Ovaj covek osvojio sve, ali pazite dobro i Grcka je bila EP, sta hocu da Kazem ovaj igrac je igrao fudbal dominacije, a kad ekipa njegova osvoji sve SP;EP,LS, itd. i kad vam on kaze da je Messi najveci onda vam je sve jasno

avatar
MANUTD
Monday, 19.10.2015
15:07

Cavi ocigledno nije gledao Dragana Stojkovica Piksija, koji je igrace prolazio na bolji, lepsi, atraktivniji nacin od tog istog Mesija koga toliko spominjes. :D

avatar
Lord Bobinho 1
Monday, 19.10.2015
19:43

On je saigrac Messija,zato ce reci da je najbolji,inace Messi nije ni u top 10

avatar
AdrovicEsad
Monday, 19.10.2015
19:42

Ti nisi gledao Savicevica, jer je on bio bolji od Piksija