Čačić: "Znam sastav, Srna sigurno igra"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.06.2016.
19:11
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da zna sastav za sutrašnju utakmicu protiv Češke i istakao da će kapiten Darijo Srna sigurno igrati.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Hrvatska je u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva pobedila Tursku sa 1:0, a u drugom kolu igra protiv Češke, koja je istim rezltatom izgubila od Španije.

"Znam sastav za sutrašnju utakmicu protiv češke reprezentacije, a kapiten Darijo Srna sigurno će predvoditi ekipu", rekao je Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u Sent Etjenu.

Čačić nije želeo da otkrije startnih 11 za meč protiv Češke.

"Sastav ćete saznati sutra, ali svi igrači koji su počeli utakmicu protiv Turske su u odličnom stanju", rekao je selektor Hrvatske, prenosi agencija Hina.

Selektor "Vatrenih" je naveo da je najveći kvalitet Češke tim, a najvažniji igrač je Tomaš Rosicki.

"Rosicki im je najvažniji igrač, o njemu treba da razmišlja svaki protivnik, pa tako i mi", rekao je Čačić i dodao da priželjkuje da će Češka posle poraza od Španije biti ambicioznija u sutrašnjem meču.

Čačić se nije želeo da se bavi kombinacijama po kojima bi Hrvatskoj trebao bod za prolaz u osminu finala.

"Olakšavajuća okolnost je što već imamo tri boda, ali Hrvatska protiv svakog protivnika mora i može težiti igri na pobedu. Češka nije slabija ekipa od Turske. Protiv Španije su odigrali vrlo korektno i siguran sam da je njihovo raspoloženje daleko bolje nego od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju ju je izgubila", rekao je Čačić.

Selektor Hrvatske se osvrnuo i na situaciju oko kapitena Srne, ali i na niz drugih nedaća koje su pogodile reprezentaciju.

"Srna je u dobrom stanju i on će sutra voditi ekipu protiv Češke. To će nas samo podstaći. Nažalost, malopre smo čuli da je suprug naše šefice računovodstva imao moždani udar", rekao je Čačić.

Utakmica između Hrvatske i Češke igra se sutra u Sent Etjenu od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešo Arsenal
Thursday, 16.06.2016
20:49

ajmo i sutra pokazat da smo u vrhu europskog nogometa..sretno decki,češka je dobra ekipa