Čačić: "Zaslužena pobeda Hrvatske"; Modrić: "Ovo je samo prvi korak"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.06.2016.
01:05
Izvor: Beta

Selektor fudbalske repezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je danas da je zadovoljan igrom u današnjoj pobedi protiv Turske (1:0) u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Selektor fudbalske repezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je danas da je zadovoljan igrom, ali da ekipa mora da se okrene narednom duelu sa Češkom, koju ne sme da potceni.

"Mislim da smo potpuno zasluženo pobedili jer smo stvorili mnogo prilika. Raduje me što je ekipa bila kompaktna dobrim delom utakmice, nismo Turcima dali previše prostora. Da smo postigli drugi gol bili bismo mirniji, mada ni ovako nije bilo mnogo stresnih situacija. Moramo se okrenuti sledećoj utakmici koja dolazi vrlo brzo, jer niti smo ovom pobedom osigurali prolazak dalje, niti bismo u slučaju poraza izgubili sve šanse", rekao je Čačić za Hrvatsku televiziju, prenela je "Hina".

Hrvatska je pobedila Tursku sa 1:0 u prvoj utakmici Grupe D na Evropskom prvenstvu. Jedini gol postigao je Luka Modrić.

"Naša ekipa želi da napravi iskorak na ovom Evropskom prvenstvu. Kod igrača se na početku utakmice videlo da su bili pod 'ručnom', ali su, kako je utakmica odmicala, bili sve slobodniji. Imali smo kontrolu pa čak nije bilo potrebe za ranijim izmenama. Luka Modrić se postavio kao vodja ekipe, delovao je sveže i sa takvim Lukom sam veliki optimista", rekao je Čačić.

U drugom kolu u petak od 18 časova Hrvatska će u Sent Etjenu igrati protiv Češke.

"Svojim saradnicima sam i pre početka turnira rekao da se više bojim Češke nego Turske. Njih ni slučajno ne smemo potceniti jer Češka nije slučajno bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi. Osim Tomaša Rosickog nemaju zvučnih imena, ali su puni energije, vrlo organizovani, igraju brzo", naveo je selektor.

Čačić je pohvalio hrvatske navijače kojih je bilo oko 10.000 na tribinama stadiona "Park Prinčeva".

"Hvala navijačima, moram reći da njihova podrška mnogo znači. Pokazali smo i na terenu i na tribinama da smo jedna civilizovana nacija", dodao je Čačić.

Strelac jedinog gola Luka Modrić rekao je da je ekipa svesna svojih kvaliteta.

"To smo pokazali i kroz izjave koje nisu bile nimalo bahate ili prepotentne. Od početka smo ušli kako smo se dogovorili i onako kako znamo, bili smo mnogo bolja ekipa od Turske. Mogli smo da postignemo još bar tri gola, a najbitnije je da smo se napunili samopouzdanjem. Ovo jesamo prva utakmica, napravili smo tek prvi korak, ali preostaju nam još dva na putu ka drugom krugu", rekao je Modrić.

Kapetan reprezentacije Hrvatske Darijo Srna, koji četvrti put igra na Evropskom prvenstvu, naglasio je važnost pobede na početku takmičenja.

"Prva utakmica je najbitnija. Možemo da pričamo što god hoćemo, alisa ova tri boda smo napravili veliki korak ka onome po šta smo došli, a to je plasman u drugi krug. Pokazali smo koliko možemo, šteta što nismo postigli još dva, tri gola", rekao je Srna.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dzone
Monday, 13.06.2016
13:37

Ko pacov na slici

avatar
m7_toni
Monday, 13.06.2016
02:10

Kao ekipa odigrali vrhunski danas, modric je pravi univerzalac u vezi,oduzima lopte ,uklizuje ,fantasticne duge lopte,ma jednostavno sve. Protiv ceha će biti teze ,tu sad mora Cacic doci do izrazaja . Kad bi probao 4-4-2 da ih iznenadi nebi bilo lose. Subasic nVrsaljko Corluka Vida Strinic nSrna Modric Rakitic Perisic n Kramaric Mandzukic