Burno u Zagrebu, navijači ogorčeni, ko su kandidati za novog trenera Dinama?

Autor: Darko Mitrović
subota 28.03.2020.
08:28
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Pandemija koronavirusa već je počela da izaziva teške posledice i u fudbalu, Dinamo Zagreb je prvi upečatljiviji primer.

Epa-Efe/Str
Epa-Efe/Str

Povezane vesti

Virus koji se munjevito širi čitavim svetom na neodređeno vreme je zaustavio i većinu fudbalskih takmičenja gde će finansijske posledice, nesumnjivo, biti ogromne.

Kako bi izbegla još veće probleme u tom pogledu, uprava zagrebačkog Dinama odlučila se na drastičan korak - smenu kompletnog stručnog štaba na čelu sa Nenadom Bjelicom, koji je sa ''Modrima'' ostvario istorijske rezultate, pre svega na evropskoj sceni.

Razlog - ni Bjelica, ni igrači nisu pristali na smanjenje svojih zarada, pa čelnici kluba niu imali milosti.

''Večernji list'' se ovoga jutra bavi aktuelnostima u Dinamu i podseća da je plata nenada Bjelice bila ''astronomska'' za ovdašnje uslove, iznosila je 1.2 miliona evra godišnje i očigledno su u Dinamu već sada svesni da ubuduće neće moći da izdrže tolika primanja svog trenera, ali i pojedinih igrača.

Međutim, pomenuti list sumnja da iza svega stoji Zdravko Mamić, koji i dalje ''vuče konce'' u Dimamu, pa se s tim u vezi pominju i potencijalni kandidati za novog trenera Dinama.
-
Kazino baner

Prvi je aktuelni sportski direktor Dinama i Mamićev brat Zoran, koji je već obavljao tu funkciju i koji je već navikao da se bori sa ogromnim nezadovoljstvom navijača, koji već počinju da širom Zagreba ističu transparente protiv aktuelne uprave.

Drugo ime koje se pominje je Romeo Jozak, takođe blizak sa Mamićem i njegov dugogodišnji saradnik sa iskustvom iz Dinamove omladinske škole, ali i iz HNS. Navodno, on ''ne skriva'' da je spreman odmah da zauzme upražnjeno mesto na klupi ''Modrih'', prenosi ''Večernji''.

I konačno, pominje se i Igor Jovičević, ''dete'' Dinama, koji je tokom trenerske karijere vodio njihov drugi tim, a ima i iskustva iz inostranstva, u Ukrajini i Sloveniji.

U svakom slučaju, postaje veoma zanimljivo u Dinamu, koji je prvi krenuo u ozbiljno ''kresanje'' troškova, ne obazirući se na nezadovoljstvo navijača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Saturday, 28.03.2020
17:58

Kaka stvar sto su ih smenili, morace sve da im plate posle ovoga. Mogu da razumem neke klubove da moraju da smanjuju plate ali Dinamo ili neko od nasih ne mora, jer svakako nemaju prihode ako ne igras Evropu.

avatar
Benz9
Saturday, 28.03.2020
10:35

Nije smijenjen Bjelica već samo stručni stožer... Provjerite malo prije nego što objavite...