Burno u Bajernu, oglasio se i Niko Kovač

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.10.2018.
15:50
Izvor: Sportske.net

Hrvatski trener je pod velikim pritiskom u poslednje vreme, zbog serije loših rezultata, ali i nastupa minhenskog Bajerna.

Epa/Daniel Kopatsch
Epa/Daniel Kopatsch

Povezane vesti

Pisali smo već, minhenski Bajern je u velikim problemima, nakon tri meča bez trijumfa i pada na drugo mesto u Bundesligi, počele su na površini da izlaze razne "prljavštine".

Navodno je i Hames Rodrigez odbrusio treneru da "nisu u Frankfurtu", pojedini igrači su se bunili zbog stalnih rotacija, a neki su čak zamerili Kovaču što sa svojim saradnicima, bratom Robertom, trenerom golmana Tapalovićem i sportskim direktorom Salihamidžićem priča na hrvatskom.

Više o svemu tome OVDE.

Sada se povodom svega oglasio i sam Niko Kovač, evo šta je imao da kaže novinarima i pre nego što su krenuli sa pitanjima.

"Hteo bih jedno da razjasnim. Ako trener nakon utakmice ne želi da proziva nikoga i daje vam priliku za bombastične naslove, to nije stanje nemoći, kako su neki prikazali.

Uvek volim sve da izanaliziram, tek nakon gledanja snimka sam video da nam je Ajaks dao gol nakon što se lopta odbila od našeg igrača. Nikada nisam i neću prozivati svoje igrače javno
", rekao je Kovač.

Nakon toga, osvrnuo se i na situaciju sa Hamesom, kao i pomenutim rotacijama.

"Protiv Herte je Hames bio u startnoj postavi, ako ćemo već razlučivati koliko ko igra. Imamo puno reprezentativaca, uvek je situacija da neki igraju, a neki ne. Svako od njih ima važnu ulogu.

Uoči svake utakmice razmišljamo ko bi u tom trenutku bio najbolji. Primera radi, ako smo procenili da nam protiv Ajaksa trebaju dva zadnja vezna, onda sam Hamesa morao da izostavim.

Ipak, on je veoma važan za nas, pokazao je to protiv Šalkea, Benfike, kao i u ovih pola sata protiv Ajaksa. Ne mogu staviti 12 igrača u postavu, ali sa sigurnošću mogu reći da će odigrati isti broj utakmica kao i ostali
", izjavio je trener minhenskog Bajerna.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke