Bundesligaši se raspucali pred zimsku pauzu, Leverkuzen i Šalke najubedljiviji, Fortuna ne staje!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.12.2018.
17:25
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano još pet mečeva 17. kola Bundeslige, gosti imali više uspeha.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Najsigurniji od domaćih ekipa bio je Leverkuzen, koji je pred svojim navijačima savladao Hertu (bez povređenog Marka Grujića) sa 3:1.

Već posle prvih dvadesetak minuta igre bilo je mnogo toga jasno. Foland je u šestom minutu postigao vodeći gol za ''Farmaceute'', a prednost je duplirao Haverc, sedamnaest minuta kasnije - 2:0.

Torunariga je u 26. minutu brzo vratio nadu gostima iz Berlina, ali početkom drugog dela igre Haverc svojim drugim golom postavlja konačnih 3:1.

Tri boda na svom terenu je posle velike borbe osvojio i Lajpcig, u duelu sa Verderom, u čijim je redovima svih 90 minuta odigrao srpski reprezentativni štoper Miloš Veljković. Domaći su slavili rezultatom 3:2, a odluka je pala tek u samom finišu meča.

Lajpcig je znatno bolje odigrao prvo poluvreme, koje je rešio u svoju korist, golovima Klostermana u 22. i Vernera u 44. minutu meča.

Ali, gosti iz Bremena uzvraćaju u nastavku, Kruze u 67. i Saržent deset minuta kasnije donose verderu izjednačenje - 2:2. Taj rezultat ostaje na snazi sve do 87. minuta, kada Bruma pogađa za trijumf Lajpciga - 3:2.

U preostala tri meča, tri pobede gostiju.

Šalke je prekinuo niz od četiri meča bez pobede u Bundesligi, danas je, sa Matijom Nastasićem od prvog minuta na terenu, savladao Štutgart u gostima rezultatom 3:1.

Skribski je već u 10. minutu doneo prednost Šalkeu, taj gol je obeležio prvo poluvreme, a na drugi go gostiju čekalo se do 70. minuta kada je Sane pogodio za 2:0.

Šest minuta kasnije, Gonzales vraća nadu domaćima, ali samo nakratko, jer u 78. minutu Kutucu rešava sve dileme - 3:1 za Šalke.

Fortuna je vezala i treći uzastopni trijumf, golom Finka u 92. minutu savladala je Hanover u gostima, a istim rezultatom je Frajburg savladao ekipu Nirnberga. Gol odluke u ovom meču postigao je Gulde u 19. minutu.
-
Bundesliga, 17. kolo

Subota:
Leverkuzen - Herta 3:1
Hanover - Fortuna 0:1
Nirnberg - Frajburg 0:1
Lajpcig - Verder 3:2
Štutgart - Šalke 1:3
18:30h Ajntraht - Bajern
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke