Bundesliga - Klinac "pogurao" Bajern u Frajburgu, šta još Kostić treba da uradi da bi Ajntraht pobedio?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.12.2019.
22:31
Izvor: Sportske.net

Mnogo pogodaka širom Nemačke.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

U terminu od 20.30, večeras su odigrane četiri utakmice 16. kola nemačke Bundeslige.

Frajburg je umalo napravio iznenađenje protiv Bajerna, ali je gost iz Minhena na kraju ipak slavio sa 3:1. Poveli su Bavarci golom Roberta Levandovskog u 16. minutu, ali je Vinćenco Grifo izjednačio u 59. minutu igre. Kada se činilo da će Bajern doživeti još jedan kiks, na scenu je stupio 18-godišnji Džošua Zirkze koji je u 92. minutu, samo dva po ulasku u igru, savladao Flekena. Svaku dilemu otklonio je Gnabri u petom minutu nadoknade vremena.

Borusija iz Menhengladbaha savladala je Paderborn rezultatom 2:0. Odluka je pala u drugom poluvremenu, odmah na početku mrežu rivala zatresao je Alasan Plea, da bi Lars Štindl pogodio sa penala u 67. minutu meča.

Tako su se "koltovi" izjednačili sa Lajpcigom na prvom mestu Bundeslige.

Ajntraht je u Frankfurtu uspeo da prospe dva gola prednosti protiv Kelna koji je slavio sa 4:2. Odlično je domaćin otvorio meč sa dva gola koja je namestio Filip Kostić - prvi u šestom minutu Hinteregeru, a drugi Pasijensi u 30. minutu. Nadu gostima davao je gol Ektora u poslednjim trenucima prvog poluvremena, da bi u drugom delu videli kompletan preokret.

"Ovnovi" su za samo devet minuta postigli dva gola, Bornau u 72. i Dreksler u 81. minutu, da bi Jakobs pogodio u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Volfsburg je remizirao sa Šalkeom, gost je poveo u 51. minutu preko Kabaka, ali je Mbabu poravnao i postavio konačnih 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke