Bundesliga - Kiksevi Bajerna i Šalkea!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.09.2014.
17:24
Izvor: Sportske.net

Sudeći po onome što se dešava u uvodnom delu sezone, borba za titulu u Bundesligi ovog puta mogla da bude znatno zanimljivija nego u prošloj sezoni. Bajern danas osvojio samo bod u Hamburgu, Paderborn nastavlja da oduševljava, Šalke jedva do boda protiv A

Beta/AP Photo/Markus Schreiber
Beta/AP Photo/Markus Schreiber

Povezane vesti

Posle uspešnih nastupa u Ligi šampiona pre nekoliko dana, Bajern i Šalke su danas doživeli kikseve u Bundesligi.

Bajern ni sa drugog gostovanja od početka sezone nije uspeo da odnese ceo plen. Domaći Hamburg je uspeo da protiv aktuelnog šampiona izbori remi bez golova, 0:0, a opravdanje Bavarcima bi donekle moglo da se nađe u činjenici da danas nisu nastupili u kompletnom sastavu - bez Robena, bez Riberija, dok su Levandovski, Ćabi Alonso i Gece tek u drugom poluvremenu dobili priliku.

U takvim okolnostima, Bajern nije ličio na sebe, retke su bile i prilike pred golom domaćih, pa je remi i logična posledica svega, iako su Bavarci bili apsolutni favoriti pre meča.

U poslednjim trenucima nadoknade vremena burni protesti domaćih igrača i navijača, jer je Manuel Nojer izašao iz svog šesnaesterca i prilikom intervencije zakačio loptu rukom, ali je prošao bez crvenog kartona. O ovome će još biti reči...

U isto vreme, i Šalke je doživeo kiks, i to na svom terenu. Rival ekipi iz Gelzenkirhena bio je Ajntraht iz Frankfurta, pa posle svega što je viđeno u ovom susretu, domaći mogu da budu i zadovoljni sa konačnih 2:2.

Gosti, u čijim su redovima od prvog minuta nastupili Ignjovski i Medojević, sjajno su započeli meč, poveli sa 2:0 u prvih dvadesetak minuta i najavili veliko iznenađenje.

Ipak, Šalke je u nastavku stigao do izjednačenja, preko Čupo Motinga iz penala u finišu prvog, odnosno Drakslera na startu drugog poluvremena, ali je meč završio bez isključenih Boatenga i Drakslera, dok je u finišu ''pocrveneo'' i naš Medojević u ekipi Ajntrahta zbog dva žuta kartona.

Golove iz Gelzenkirhena možete da pogledate OVDE.

A maleni Paderborn, novajlija u Bundesligi, nastavlja da oduševljava! Nova, druga njihova pobeda od početka sezone, ovog puta na svom terenu protiv Hanovera rezultatom 2:0.

Dugo su gosti odolevali, ali je u poslednjih dvadeset minuta Paderborn uspeo da izbori trijumf koji ga sada dovodi rame uz rame sa Bajernom na samom vrhu tabele, sa po osam bodova.

Najefikasniji je danas bio Augsburg, koji je bez Nikole Đurđića u timu, na svom terenu savladao Verder sa 4:2. Gosti iz Bremena su uspeli da povedu, ali je već do poluvremena Augsburg napravio preokret, a u nastavku je trijumf učinio još ubedljivijim.

Konačno, Štutgart je razočarao svoje navijače, izgubio je kao domaćin od Hofenhajma sa 2:0 i tako ostao prikovan za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom. Naš Filip Kostić je dobio priliku u poslednjih dvadeset minuta, ali nije uspeo ništa značajnije da promeni na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke