BUM - Vraća se Ernesto Valverde!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.06.2020.
20:06
Izvor: Sportske.net

Nakon šest meseci, vraća se Ernesto Valverde!

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Lokalni mediji u Valensiji preneli su da Ernesto Valverde i njegov pomoćnik uveliko pregovaraju sa upravom "Slepih miševa"!

Navodno, Valverde već traži kuću u Valensiji, spreman je da se vrati na velika vrata, nakon što je u januaru dobio otkaz posle poraza od Atletiko Madrida u Superkupu Španije.

Valensija je u velikoj krizi posle pauze, danas je Viljareal razbio Seladesov tim, koji nije uputio nijedan udarac u okvir gola, te je izvesno da će klub uskoro tražiti novo rešenje.

Ernesto Valverde je "doktor" za španski fudbal, ma koliko to zvuči neozbiljno, ali on je osvojio dve uzastopne titule sa Barselonom, uz Kup kralja i Superkup Španije, a potom je dobio otkaz sredinom ove sezone, kada titula još uvek nije bila izgubljena.

Prethodno je sa uspehom vodio i Atletik Bilbao sa kojim je osvojio Superkup Španije 2015. godine, a zanimljivo da je Valensiju trenirao samo na kratko u sezoni 2012/13 kada je sredinom sezone zamenio Maurisija Pelegrina.

Ipak, na leto je odlučio da napusti klub i preuzme Atletik Bilbao, u kom se zadržao čak četiri godine, dok nije prešao u Barselonu.

Valverde je verovatno najbolja moguća opcija za povratak Valensije na staze stare slave, jer podsetimo, klub je prošao kroz mnogo turbulencija sa trenutnom upravom, zbog čega je i Marselino Toral letos napustio Mestalju.

Pratimo dešavanja u narednim danima, Valensija je tek osma na tabeli, zaostaje osam bodova za Seviljom, koja zauzima mesto Lige šampiona...

baner 12

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Sunday, 28.06.2020
21:11

Da nisu otpustili Marselinja, uz ovakve Barsu i Real, borili bi se za titulu sigurno... Ovako im je i LE upitna...