Bufon u superlativima o Alisonu!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 28.11.2018.
14:35
Izvor: Sportske.net

Legendarni golman pred meč sa Liverpulom hvalio svog večerašnjeg protivnika.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Definitivno jedan od najboljih golmana svih vremena, legendarni Đanluiđi Bufon je ovog leta promenio klub i obukao dres francuskog šampiona.

Nakon suspenzije od tri meča zbog crvenog kartona protiv Reala, Bufon nije branio na startu lige šampiona, ali sada će definitivno biti na golu francuskog tima i pokušati da svojim iskustvom pomogne ovom timu da savladaju veoma tešku prepreku večeras.

PSŽ dočekuje Liverpul u možda i odlučujućem meču za prolazak u narednu fazu, a Bufon je pred ovaj meč hvalio golmana Liverpula, Alisona.

"Kada sam ja počeo da branim, prvo pitanje je bilo koliko si dobar sa rukama, a sada je pitanje koliko si dobar sa nogama. Nema sumnje da se sve promenilo, a vi morate da se prilagodite modernom fudbalu", započeo je Bufon.

"Alison ima apsolutno sve što je potrebno da bi bio moderan golman. Liverpul je primio vrlo malo golova ove sezone, a on je možda iznenađenje za ljude na ostrvu, ali za mene nije. Gledao sam ga par godina i imam veliko poštovanje prema njemu.

On je opušten sa loptom, on svojim defanzivcima uliva dodatno samopuzdanje. On je jedan od tri najbolja golmana na svetu, a ima potencijal da zaista ostavi trag u toku svoje karijere", rekao je golman PSŽ-a.

Alison


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke