Brojke ne lažu, "Die Mannschaft" je svetinja za Nemce!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.09.2018.
15:33
Izvor: Sportske.net

Podbacili su u Rusiji, remizirali sa Francuskom na startu Lige nacija, ali reprezentativci Nemačke i dalje slove za heroje nacije.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Možete da gajite simpatije ili animozitet prema Nemcima, ali neke stvari ovoj naciji ne mogu da se ospore.

Jedna od njih je i ljubav prema državnom timu, odnosno kult reprezentacije kakav malo ko ima u svetu fudbala.

Ne treba podsećati na to da su "Panceri" podbacili na Mundijalu i da je ispadanje u grupnoj fazi predstavljalo težak udarac za reprezentaciju i sve Nemce.

Usledila je analiza, selektor Lev je dobio podršku da nastavi sa radom, a mečevi koje je Nemačka odigrala u prethodnih pet dana dokazali su da je nacija svim srcem uz svoje reprezentativce.

Svetskog šampiona nisu uspeli da slome u Minhenu (0:0) iako su bili bolji rival, a treba biti iskren pa reći da su imali sreće u sinoćnjem duelu odigranom u Zinshajmu koji su dobili sa 2:1.

Stadion Hofenhajma bio je ispunjen do poslednjeg mesta, podrška sa tribina nije izostala, a da je "Pancerima" oprošten neuspeh u Rusiji potvrđuje podatak vezan za broj ljudi koji je sinoć pratio prenos na televiziji RTL.

Na zvaničnom Tviter nalogu "Die Mannschaft-a" pojavio se podatak da je prijateljsku utakmicu Nemačke i Perua putem TV ekrana pratilo preko 8 miliona državljana Nemačke.

Ukupno 25,8% bio je udeo ove utakmice u gledanosti prethodne večeri, što znači da je četvrtina Nemaca koji su veče proveli uz TV pratila duel u Zinshajmu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badi
Monday, 10.09.2018
17:32

Nije to nista, kod nas su podaci takvi da koja god da je televizija i koji god da je dogadjaj (sportski, politicki, rijaliti) je najgledaniji sa preko 70% gledanosti 😂

avatar
Südkurve München
Monday, 10.09.2018
17:01

Oni imaju sta videti, a mi ??? Mucimo se sa Litvanijom, kakav Muslin, takav i Krstajic. Samo je jedna razlika izmedju njih dvojice - Muslin ima stav, a Krstajicu ga namecu