Brendane, maše ti Jago iz Andaluzije

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.02.2015.
17:18
Izvor: Sportske.net

Verovali ili ne, napadač koga je Liverpul letos poslao na pozajmicu u Sevilju, u dosadašnjem toku sezone postigao je više golova od kompletne navale 'Redsa'!

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Jago Aspas se nije proslavio prošle sezone u Liverpulu, na 15 nastupa postigao je samo jedan gol, iz tog razloga je uoči starta tekuće sezone pozajmljen Sevilji.

Ni kod Emerija se nije izborio za mesto u startnoj postavi, ali svaku priliku da zaigra ume itekako da iskoristi i da podseti na vreme kada je u dresu Selte rešetao mreže širom Španije.

Na 19 odigranih mečeva u svim takmičenjima za Sevilju, Aspas je postigao 10 golova: dva u Primeri, sedam u Kupu kralja i jedan u Ligi Evrope.

To znači da je postigao više golova od svih napadača 'Redsa' ove sezone, ako izuzememo Rahima Sterlinga koji je po vokaciji krilo.

Naime, Mario Baloteli, Riki Lambert, Fabio Borini, Lazar Marković i Danilej Staridž su zajedno postigli 9 golova ove sezone u svim takmičenjima.

Zanimljivo, Jago Aspas ove sezone postiže gol na svakih 70 minuta provedenih na terenu i na osnovu tog statističkog parametra je bolji od Kristijana Ronalda (72), Lea Mesija (82) i Nejmara (87).


Dodajmo i to da u Primeri šansu dobija uglavnom sa klupe, od 10 nastupa u dosadašnjem toku šampionata samo jednom je bio starter. Poslednji put kada je dobio priliku da zaigra postigao je gol nakon 13 minuta u igri. Bilo je to sinoć na 'Santjago Bernabeu' protiv Real Madrida.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke