Brazil - Poslednji poziv!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 11. oktobar 2013.

  • 12:43

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U naredna četiri dana saznaćemo još sedam putnika za Brazil iz dobre stare Evrope, ali i učesnike novembarskog baraža. Kako izgleda situacija po grupama?

Brazil - Poslednji poziv!
U našoj grupi, samo su Belgija i Hrvatska u igri, ali bi večeras mogla da se razreši i poslednja dilema. Naime, ako ostane neporažena u našem komšiluku, Belgija je na Mondijalu.

Sa druge strane, Hrvatska ostaje u igri ako dobije "Đavole", ali će se nadati u gotovo neverovatan rasplet u poslednjem kolu, da dobije u Škotskoj, a da sa druge strane Velšani slave protiv Belgije u gostima. Deluje kao naučna fantastika, ali je matematika u igri, barem do večeras.

Hrvatska - Belgija 18:00
Vels - Makedonija 20:45

U grupi B, Italija igra za prestiž, obezbedili su plasman, imaju sedam bodova više od Bugara, večeras igraju u Danskoj meč koji domaćinu mnogo više znači. Bugari imaju bod više od Danaca, moraju da dobiju danas u Jermeniji i nemotivisane Čehe u poslednjem kolu kako bi zadržali drugu poziciju. Doduše, Česi imaju neku svoju računicu u slučaju da savladaju Maltu, dok i Danci čekaju Maltežane kod kuće poslednje kolo. Ali, realno, Bugarska drži svoju sudbinu u rukama.

Jermenija - Bugarska 17:00
Malta - Češka 19:00
Danska - Italija 20:15

U grupi C, Nemcima je potreban bod kod kuće protiv Iraca večeras da overe plasman na Mondijal, Šveđani bi pobedom nad Austrijancima obezbedili drugo mesto, ne bi morali da čekaju duel sa Nemcima kod kuće poslednjeg dana kvalifikacija kako bi overili baraž.

Farska Ostrva - Kazahstan 19:00
Nemačka - Republika Irska 20:45
Švedska - Austrija 20:45

U grupi D, Holandija se već plasiralam meč sa Mađarima je revijalni, gostima je mnogo značajniji jer imaju bod više od Turaka i Rumuna. Rumuni imaju penal protiv Andore večeras, dok će Turcima biti nešto teže u Estoniji.  U poslednjem kolu u utorak, Mađarska je već upisala bodove nad Andorom, Rumuni čekaju Estonce, Turci Holanđane. Realno, u ovom trenutku su najbliži baražu Rumuni jer imaju najlakše rivale.

Holandija - Mađarska 20:30
Andora - Rumunija 20:30
Estonija - Turska 20:30

U grupi E bi Švajcarska mogla da završi posao protiv Albanaca, da zadrži pet bodova prednosti nad Islanđanima koji su favoriti protiv Kiprana. Slovenija dočekuje Norvešku, ko pobedi ostaje u trci za baraž, remi nikome ne odgovara. Slovenci su daleko jer u poslednjem kolu putuju u Švajcarsku, kojoj doduše možda taj meč ne znači ništa, dok će u derbiju "Vikinga", Norvežani ugostiti Island.

Albanija - Švajcarska 20:30
Island - Kipar 20:45
Slovenija - Norveška 20:45

U grupi F,  Kapelova Rusija računa na bodove protiv Luksemburžana u gostioma, kako bi zadržala bod prednosti nad Portugalcija koji dočekuju Izrael. Onda bi u poslednjem kolu "Zbornaja" pobedom nad nekadašnjom sovjetskom republikom Azerbejdžanom overila pasoš za Brazil.

Azerbejdžan - Severna Irska 18:00
Luksemburg - Rusija 20:45
Portugal - Izrael 21:45

U grupi G, mrtva trka Bosanaca i Grka, timovi su izjednačeni, BiH ima bolju gol razliku. Ako dobiju Lihtenštajn večeras što je izvesno, i Litvance u poslednjem kolu "Zmajevi" će prvi put u istoriji na Svetsko prvenstvo. Grci čekaju Slovake, pa putuju u Letoniju, ali od njih ništa ne zavisi.

Litvanija - Letonija 17:30
BiH - Lihtenštajn 20:00
Grčka - Slovačka 20:45

U grupi H, Engleska drži mač i pogaču. Imaju bod više od Ukrajinem dobiju li Crnogorce na Vembliju i Poljake u utorak idu direktno. Ukrajina čeka Poljsku, pobedom bi stigla nadomak baraža, niko ozbiljan ne veruje da bi mogla da im izmakne "trojka" protiv San Marina u poslednjem kolu.

Moldavija - San Marino 18:00
Ukrajina - Poljska 20:00
Engleska - Crna Gora 21:00

I na kraju, u grupi I, Španci čekaju na ostrvu Majorka Belorusiju, zatim će u utorak igrati protiv Gruzije. Četiri boda iz ta dva meča znače i plasman, a Francuzi koji u utorak završavaju kvalifikacije će morati u baraž.

Grupa H

Španija - Belorusija 22:00
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari