Brajton ekspres, Njukasl pao za sedam minuta na "Sent Džejms Parku"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 20.09.2020.
16:55
Izvor: Sportske.net

Odlična partija ekipe Grejema Potera.

Beta/Lee Smith/Pool via AP
Beta/Lee Smith/Pool via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Brajtona slavili su kao gosti protiv ekipe Njukasla u drugom kolu Premijer lige rezultatom 0:3 (0:2).

Igrao se četvrti minut kada su stigli do prednost, najpre je Lampti pobegao Sent-Maksimanu, koji ga neoprezno obara sa leđa u svom kaznenom prostoru.

Sudija je pokazao na belu tačku, stigla je i potvrda iz VAR sobe, odgovornost je preuzeo Mopej, Francuz je bio siguran, 1:0 za "Galebove".

Samo par minuta kasnije, odlična kombinacija Lamptija i Trosara po desnoj strani, Belgijanac potom ubacuje loptu pred gol "Svraka", na pravom mestu našao se Mopej, koji postiže svoj drugi pogodak na meču.

Čekala se provera iz VAR sobe, sumnjalo se da je Trosar bio u ofsajdu, a kada je i ta sumnja otklonjena gosti su mogli da počnu sa slavljem.

Novi peh domaćin je doživeo u 33. minutu, kada je zbog povrede teren morao da napusti Sent-Maksiman, a do kraja prvog dela nije bilo izglednijih prilika.

Njukasl nije mogao da probije odbranu gostiju u drugom delu, ušao je i Almiron na teren, ali to nije promenilo stanje stvari na terenu, da bi sjajni Trosar u 71. minutu sjajnim udarcem pogodio stativu na drugoj strani.

Sve dileme je u 84. minutu otklonio Eron Konoli, lepo je pogodio mrežu "Svraka" nakon asistencije junaka gostiju Nila Mopeja.

Glupost je u finišu napravio vezista Brajtona Iv Bisuma, neoprezno je nogom u glavu udario Luisa, raskrvario ga je, sudija je na prvu dao žuti karton, ali mu je sugerisano iz VAR sobe da pogleda snimak. Kada je to uradio, uverio se da je vezista zaslužio isključenje, pa je promenio odluku, crveni za vezistu iz Malija.

Nije do kraja bilo promene rezultata, ubedljiva i sasvim zaslužena pobeda Brajtona.

Baner 12

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke