Braća Kanavaro ponovo na okupu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.12.2017.
17:32
Izvor: Sportske.net

Mlađi od braće Kanavaro pridružiće se starijem u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

EPA
EPA

Povezane vesti

Kako je povrdio njihov otac Paksvale, Fabio i Paolo Kanavaro će uskoro biti u istom klubu.

Naime, Paolo (36), koji trenutno brani boje Sasuola, odlučio je da napustio domovinu nakon 19 godina profesionalne karijere i pridruži se daleko poznatijem bratu Fabiju (44) u redovima Gvangžu Everngrande.

Fabio Kanavaro je trenutno šef struke u redovima Gvangžua, Paolo će se pridružiti njegovom stručnom štabu, a postoji i mogućnost da odigra još jednu sezonu za ovaj kineski klub, pre nego što se povuče iz aktivnog igranja fudbala.

"To je izbor o kom je dobro razmislio. On će uskoro napuniti 37 godina i došlo je vreme da razmišlja o tome čime će se baviti kada prestane da igra fudbal. Napravio je sjajan izbor time što će se odmah pridružiti Fabiju", izjavio je njihov otac Paskvale Kanavaro.

Sve je potvrdio i njegov agent, te je samo pitanje vremena kada će se Paolo zaputiti ka Kini.


Braća Kanavaro su svoje prve fudbalske korake napravili u Napoliju, Fabio je 1992. godine zaigrao za prvi tim ekipe sa "San Paola", da bi se njegov mlađi brat Paolo pridružio omladinskom pogonu ekipe iz Napulja 1995. godine, kada je Fabio napustio ekipu i preselio se u Parmu.

Put ih je ponovo spojio upravo u redovima "Mlekadžija", kada su dres Parme zajedno nosili od 1999. do 2001. godine.

Nakon toga Fabio je postao i italijanski reprezentativac, nosio je dresove Intera, Juventusa i madridskog Reala, a sa "Azurima" je 2006. godine osvojio i Svetsko prvenstvo, nakon kog je dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača sveta.

Što se tiče Paola, on se nakon Parme vratio u Napulj, gde je dres Napolija nosio od 2006. do 2014. godine, da bi minule tri godine proveo u redovima Sasuola. Za razliku od osam godina starijeg brata, nijednom nije poneo dres reprezentacije Italije, iako je prošao sve omladinske kategorije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke