Bomba u najavi - Srbin u Barseloni, a u reprezentaciji Srbije?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 24.05.2020.
12:42
Izvor: Sportske.net

Nova zvezda u najavi!

Hertha BSC Fußball-Akademie/Twitter
Hertha BSC Fußball-Akademie/Twitter

Povezane vesti

U petak je debitovao za Hertu u Bundesligi, danas ga povezuju sa evropskim velikanima, a trku trenutno vodi - Barselona?!

Sigurni smo da niste čuli za njega, malo ko je, ali možda ste zapazili u petak na semaforu kada je u finišu utakmice na teren istrčao momak po imenu Lazar Samardžić.

U pitanju je momak rođen 24. februara 2002. godine, u Berlinu, ali kao što mu i prezime otkriva - srpskog porekla.

Ipak, Lazar je igrao za sve mlađe kategorije nemačke reprezentacije, i to ni manje ni više sa "desetkom" na leđima, jer mu je upravo to i prirodna pozicija.

U pitanju je centralni vezni fudbaler, ofanzivnih karakteristika, trenutno procenjen na tek 450.000 evra, po specijalizovanom portalu Transfer market.

Ono što je najvažnije, Lazar Samardžić još uvek nije debitovao za A selekciju "Pancera", tako da pravno gledano, FS Srbije još uvek može da ga preotme, mada je tako nešto teško ostvarivo, jer je proveo čitav život u Berlinu, prošao je školu Herte, a sa našom zemljom povezuju ga koreni i ime i prezime.

Bundesliga

Juri ga pola Evrope

Kada ovako nešto plasira pouzdani Đanluka Di Marcio, onda to zaista nosi neku težinu. U današnjem članku o Lazaru, Di Marcio otkriva da je Milan pomno pratio njegove igre i da je Paolo Maldini imao veliku želju da ga odvede na San Siro, pre nego što je nedavno otpušten sa funkcije direktora.

Međutim, Samardžića, kome u Nemačkoj tepaju "Laki", otkriva takođe Di Marcio, prate još tri velikana - Juventus, Atletiko Madrid i Barselona, a upravo poslednji vodi u trci za njegov potpis.

Impresivna statistika za veznog igrača

Koliko talenta nosi u svojim nogama, Di Marcio je potvrdio brojkama. Kada ih pogledate, pomislićete da je u pitanju napadač, a ne centralni vezni fudbaler - ove sezone je za drugi tim Herte postigao 14 golova i dodao devet asistencija na 16 mečeva, dok je za prethodnu generaciju, U 17 postigao 40 pogodaka na isto toliko utakmica!

Preciznije, po izvoru Transfer marketa, u karijeri je do sada na 63 utakmice postigao 56 golova i dodao 24 asistencije!

Takođe, Di Marcio navodi da Lazar ima strašnu levu nogu, da je u pitanju kreativan vezista i da stilom igre podseća na Mesuta Ozila, ali fizički je još dominatniji od zvezde Arsenala.

Kada sve to pogledamo, ni ne čudi što je Barsa zagrizla, baš kao i ostali velikani koji se pominju.

Ako ne zaboravimo da je Lazar u petak debitovao u Bundesligi, odigravši poslednjih 10 minuta, jasno je da ćemo ga pomno pratiti do kraja ove sezone, ali i u letnjem prelaznom roku.

"Ostvario sam svoj san i debitovao u Bundesligi. Hvala mojoj porodici, mojim trenerima i svima koji su verovali u mene. Nadam se da je ovo samo početak, sada je trenutak da zasučem rukave i da nastavim da radim još jače", poručio je Lazar posle svog debija.

Pogledajte o kakvom igraču je reč i zapamtite njegovo ime...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 24.05.2020
14:04

Mi koji igramo FM jesmo. :D

avatar
Mirjevac
Sunday, 24.05.2020
13:34

Nije lud da igra za srbiju, ona mu nista nije pruzila vec mu je mozda deda morao da ide ili otac, i nemci su mu sve pruzili! Nece da dodje da igra za srbiju da ga Kriminalaci mustraju, kao sto je to Kokeza i ostala boranija iz FSS, zato Lazare za nemce ti igraj i sa njima mozes nesto i da osvojis, sa srbijom neces moci ni da se kvalifikujes a kamoli da nesto osvojis, zato neka ti je sa srecom i da uspes!

avatar
DVA HRAMA
Sunday, 24.05.2020
12:58

Maldini otpusten Hahaha A ja mislio da postoji samo jedan vlajomir.

avatar
deki trbic
Sunday, 24.05.2020
12:54

kolko znam ja mali nije nas...ima nase ime i prezime,ali decko je rodjen u nemackoj i igrace sigurno na njih...sto bi za nase, sa konja na magarca? a realno u nemackoj moze da se proslavi i postane igracina

avatar
Monday, 25.05.2020
11:31

И Бојан Кркић је сурово одбио дрес Србије чекајући позив Шпаније па завршио каријеру у Боливијји

avatar
deki trbic
Monday, 25.05.2020
12:50

To je tacno...slazem se...ko zna kakav ce ovaj mali da bude...ali realno on je rodjen u Nemackoj, taj prvo ni srpski ne zna 🤣