Bolesnom dečaku profesionalni ugovor i debi protiv Totenhema!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.07.2014.
00:04
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Sijetl Saunders čiji je najpoznatiji član Klint Dempsi upriličio je osamnaestogodišnjem mladiću koji boluje od cistične fibroze nedelju za pamćenje pošto je posle potpisivanja ugovora u subotu dobio priliku da debituje protiv Totenhema.

Screenshot: You tube
Screenshot: You tube

Povezane vesti

Pisali smo već o programu koji su Amerikanci pokrenuli a koji nosi naziv "Zamisli želju". Deca koja boluju od teških bolesti ili su se već izborila sa njima bivaju prijavljena od strane svojih najbližih na ovaj program gde dobijaju mogućnost da im se ispuni neka od životnih želja.

Tako smo već pisali da jedna mlada Amerikanka dobila priliku da upozna Rodžera Federera i da bude njegov gost na Vimbldonu.

Nova priča stiže iz Sijetla, grada u kojem živi Ksander Bejli, osamnaestogodišnjak koji boluje od cistične fibroze.

Njegova želja bila je da dobije ugovor u Sijetl Saundersima a ispostavilo se da mu je u subotu bilo upriličeno i više od toga.

Ekipa za koju nastupa i bivši reprezentativac Amerike Klint Dempsi ponudila je mladom Bejliju ugovor i šansu da tokom prethodne nedelje trenira sa prvim timom.

Kada je sa oduševljenjem prihvatio ponudu nije ni slutio da će u subotu dobiti priliku da debituje pred 55.000 navijača i to u duelu sa Totenhemom koji se nalazi na pripremama u Americi.

Ksander je dobio priliku da postigne i pogodak ali je izgleda trema učinila svoje jer je u situaciji "jedan na jedan" sa Bredom Fridelom praktično dodao loptu iskusnom čuvaru mreže.



Nakon toga trener je izveo Ksandera Bejlija iz igre a prilikom izlaska sa terena usledio je i zagrljaj sa Klintom Dempsijem, kapitenom Sijetla.

Posle svega, teško je reći da ovaj program ne deluje fantastično i kao primer koji bi trebalo slediti, mnogo više nego treš trendove koje usvajamo i time se ponosimo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke