Bolesno! Pogledajte čega su se setili "Lacijali" kako bi uvredili "Romaniste"!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.10.2017.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ovim ljudima zaista treba zabraniti da dolaze na stadione...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Zloglasna "Curva Nord", odnosno severna tribina Olimpijskog stadiona u Rimu krcata je fašističkim znamenjem, asocijacijama na Musolinija, slavljenjem ratnih zločinaca i sličnim stvarima.

I u Italiji, kao i u Srbiji, nazivaju ih "grupicom", ali oni kontrolišu stvari i zavode teror.

Svoje rivale, navijače Rome optužuju da su Jevreji, kao da je to uvreda, a poznat je transparent koji se pojavio na rimskom derbiju " squadra di negri, curva di ebrei", odnosno "Tim crnaca, tribina Jevreja".

I što je najgore, Romanisti među kojima su kroz decenije prevladali desničarski elementi i čak imaju svoju verziju fašističkih grupa, uzvraćaju na isti način.

Poslednja "provokacija" je slika Ane Frank u Rominom dresu koja se pojavila u Rimu.

Ova fotomontaža aludira na isto, kako je Roma jevrejski tim. Ova fotografija je deljena sinoć na "Olimpiku" u utakmici protiv Kaljarija, izazvala je dosta smeha na račun Rome, i na stadionu, ne samo na društvenim mrežama, što govori o stavovima prosečnih Italijana, ali i rasizmu koji je neodvojivi deo italijanskog fudbala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FanEngleskogfudbala
Monday, 23.10.2017
17:39

Navijaci Lacija su uzasni,ali istina je da za Romu navija mnogo Jevreja,to svi znaju.

avatar
Ali baba
Monday, 23.10.2017
19:52

Nisu navijaci lacija uzasni, vec ta jedna ekstremna grupa kakvih ima u svakom klubu. Ako si procitao ceo tekst onda si video da se i romini navijaci koriste istim forama. Bas je pre par nedelja bio ispad i u engleskoj kada su navijaci celzija vredjali totenhemove navijave da su jevreji, a predsednik celzija se predstavlja kao jevrej...