Bokser, kriminalac... Šta bi Mitar bio da nije fudbaler?

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 29. oktobar 2016.

  • 12:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Engleski "Telegraf" objavio je jednu zanimljivu priču o fudbaleru Njukasla i reprezentacije Srbije, Aleksandru Mitroviću.

Bokser, kriminalac... Šta bi Mitar bio da nije fudbaler?
Aleksandar Mitrović je trenutno u sjajnoj formi, iako ne igra previše u Njukaslu. Ipak, kada dobije priliku, iskoristi je u potpunosti, a svi se nadamo da će tako biti i u Velsu kada naša reprezentacija bude igrala veoma bitnu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Popularni Mitrović je ljubimac navijača u Njukaslu, a istakao je da je veoma srećan u ovom trenutku.

"Od samog starta sam srećan u Njukaslu. Bio mi je jedan od omiljenih klubova od malih nogu. Pratio sam Njukasl čitav život, imao sam i dva dresa ovog tima kao klinac. Sećam se i kada su igrali protiv Partizana.

I u Partizanu sam igrao u istim bojama, Njukasl je za mene kao Partizan.

Nadam se da ću ovde biti u narednih 10-15 godina, oduševljen sam. Provešću čitavu svoju karijeru ovde, nije mi nikakav problem jer me ovde svi vole. Svi smo srećni, moja porodica, moj sin, srećno odrasta u Njukaslu"
, rekao je Mitar.

Pokušao je da pojasni šta je to "srpski način".

"U svim klubovima postoji pritisak. Svi od tebe očekuju da pobediš, ali ovde je malo drugačije. Ne moraš da pobediš, dovoljno je da daš sve od sebe, da se boriš do kraja. To je srpski način. Mi smo mala zemlja, ali kada nešto želimo, onda se borimo za to. Mali jesmo, ali smo jaki, navijači Njukasla to cene."

Njegov adrenalin ga je često koštao crvenih kartona, ranih isključenja, ali je to samo dokaz da je željan pobede. Sa druge strane, ističe da je takav i kada igra i video igrice.

"Van terena sam porodičan čovek, radim normalne stvari. Na terenu se jednostavno sve promeni. Čak i kada igram sa svojim bratom fifu, toliko se naljutim, da mi dođe da ga izudaram. Želim da pobedim. Oduvek sam takav."

Pitali su ga engleski novinari šta bi bio da nije fudbaler, a imao je veoma zanimljiv odgovor.

"Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kik-bokser. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom detetu. Lepo mi je govorila majka..."

Aleksandar Mitrović je, sasvim sigurno, oduševio sve navijače Njukasla, ne samo svojim igrama i ponašanjem na terenu, već i svojim izjavama. Nadamo se da će Rafa pružiti šansu srpskom napadaču u narednim utakmicama od samog starta, a sve su najave da će se to desiti ovog vikenda.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari