"Bleki" za Sportske: "Nezaslužen poraz protiv Juvea, Iguainu nisam ostao dužan"!

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 12.02.2018.
19:16
Izvor: Sportske.net

Posle sjajnog nastupa protiv Juventusa, Milenković kaže da čvrsto stoji na zemlji i da razmišlja samo o svakoj sledećoj utakmici. O duelu sa Iguainom i reprezentativnoj želji.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Defanzivac Fiorentine Nikola "Bleki" Milenković odigrao je sjajnu utakmicu protiv Juventusa, preporučio se igrama selektoru Mladenu Krstajiću, a svetu je pokazao da se ne boji velikih suparnika, niti utakmica koje izazivaju velike emocije. U razgovoru za Sportske naglasio je da ide korak po korak i da stoji čvrsto na zemlji.

"Svi znaju koliki je rivalitet između Fiorentine i Juventusa, a meni je bila čast da budem akter tako velike utakmice. Odigrao sam dobro, ali smo, nažalost, izgubili nezasluženo. Sa druge strane, pokazali smo volju za pobedom, odigrali smo sa hrabrošću i karakterom koji su prepoznali naši navijači. Nezasluženo smo izgubili, ne bih o penalu, svi su videli šta se desilo", rekao je Milenković za naš sajt.

Milenković je odigrao sjajno, van svoje pozicije štopera, više na beku, gde je, prema svim ocenama, "pojeo" Mandžukića.

"Dobro, nisam baš odigrao na beku, jer Mandžukić više igra unutra. Nisam bio baš mnogo široko, tako je trener zahtevao od mene. Svi znaju da je Italija zemlja taktike, a na meni je bilo da je sprovedem", objasnio je 20-godišnji defanzivac.

Imao si i duel sa Iguainom, posle čega je usledila prepirka na terenu, šta se tu desilo?

"To je jedan duel kakvih ima u tako velikim utakmicama. Naravno da nisam imao nameru da ga povredim. Lopta je pala između nas, samo sam hteo da je šutnem. Ako pogledate snimak, videćete da sam zaustavio nogu. On je mislio da je to namerno, pa mi je posle dobacio, a ja nisam ostao dužan. Sve je to u žaru borbe, pošto je naelektrisana atmosfera", rekao je Milenković.

Milenkovic

Čitamo po italijanskim medijima da su te zato prozvali "loko" (ludak) i da te sad tako u klubu zovu?

"I ja sam to video kod vas na sajtu, ali nisam za sada čuo u klubu", rekao je Milenković.



Pioli te nahvalio posle meča, ponovo si bio u startnoj postavi. Kakav je odnos trenera i ljudi iz kluba prema tebi? Hoćeš li nastaviti da igraš u prvom timu?

"Moj odnos sa trenerom, upravom, navijačima i saigračima je sjajan, stvarno sjajan. Ja kada sam dolazio, Fiorentina je gradila tim jer je prodala skoro sve svoje bitne igrače. Ekipa je bila nova, a klub uvek ima ambiciju da se bori za Evropu, tako da je bilo teško očekivati da ću igrati odmah. Svi znaju da je Italija zemlja taktike, tako da sam pridavao veliki značaj treninzima, radio sam mnogo na polju taktike, osećao sam da trener ima poverenja u mene i malo po malo sam došao i do prvog tima", rekao je "Bleki".

Ako ovako nastaviš, ne samo da ćeš biti stalni član prvog tima, nego se preporučuješ i za veće klubove. Da li razmišljaš o tome i svojoj budućnosti uopšte?

"Voleo bih da ostanem u Fiorentini, ali ne mogu da kažem tačan period. Voleo bih da ostavim traga u klubu, ali i da se afirmišem kao igrač, kao štoper. Svi znaju da se u Italiji prave vrhunski štoperi, najbolji na svetu. Posle toga...to ćemo da vidimo. Ja sam čvrsto na zemlji, miran, staložen i idem iz utakmice u utakmicu", objašnjava Milenković.

Mi smo te posle derbija preporučili Krstajiću, a i nismo jedini. Razmišljaš li o reprezentaciji, ako ovako nastaviš svakako ćeš biti kandidat?

"Svakako da je svakome čast da bude jedan od kandidata za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Svaki igrač, svaki Srbin bi želeo da igra za reprezentaciju. Moje je da igram dobro iz utakmice u utakmicu, a na selektoru je da odluči koga će da zove", završava "Bleki" razgovor za naš portal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke