Blater: "Imamo poverenje u Rusiju za Mundijal"

Autor: Beta Beta
sreda 29.10.2014.
00:26
Izvor: Beta

Svetska fudbalska federacija ima poverenje u Rusiju koja će 2018. godine organizovati Svetsko prvenstvo.

Beta/AP Photo / Vegard Wivestad Groett, NTB scanpix
Beta/AP Photo / Vegard Wivestad Groett, NTB scanpix

Povezane vesti

FIFA se protivi mogućem bojkotu zbog ukrajinske krize, izjavio je danas u Moskvi predsednik Fife Jozef Blater.

"FIFA bezuslovno podržava Svetsko prvenstvo u Rusiji. Verujemo toj zemlji i verujemo njenim vlasti", rekao je Blater u Moskvi na ceremoniji otkrivanja zvaničnog logoa Mundijala, na kojoj je najavljeno prisustvo ruskog predsednika Vladimira Putina.

Blater je ocenio da bojkot nikada nije učinio ništa pozitivno i dodao da "fudbal može da pomogne ne samo u ujedinjavanju Rusije već da pokaže da je jači od bilo kakvog protesta".

"Kada dobijamo pisma iz Severne Amerike u kojima se traži uskraćivanje domaćinstva Rusiji, mi odgovaramo da je u pitanju fudbal",
rekao je predsednik Fife.

Američki senatori, uključujući i bivšeg predsedničkog kandidata Džona Mekejna, zatražili su u martu od Blatera da se Rusiji uskrati organizacija Mundijala zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi.

Blater je izrazio zadovoljstvo napretkom Rusije u pripremama za prvenstvo, koje će biti održano u 11 gradova širom zemlje.

Predsednik Fife podsetio je na uspeh Rusije u organizaciji Zimskih olimpijskih igara ove godine u Sočiju, uprkos oštrim kritikama u svetu da nije u potpunosti uspela u tome.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke