BL - Znaju se dva učesnika LŠ, Hamburg sada STVARNO pred ispadanjem!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 05.05.2018.
17:26
Izvor: Sportske.net

Hamburg je imao danas šansu na gostovanju, ali nije uspeo i naredne nedelje mora da se nada čudu. Dosta golova u Bundesligi.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Bajern je nakon ispadanja od Real Madrida u polufinalu Lige šampiona danas igrao protiv poslednjeplasiranog Kelna i slavio je nakon preokreta.

Keln je poveo autogolom Niklasa Zulea, da bi Rodrigez, Levandovski i Toliso uspeli u drugom poluvremenu da preokrenu rezultat.

Šalke je i definitivno obezbedio Ligu šampiona naredne sezone, a pored toga obezbedio je i drugo mesto. Ekipa iz Gelzenkirhena je danas savladala Augsburg sa 1:2 u gostima, Kerer je doneo prednost Šalkeu, Maks je izjednačio, da bi Finbogason autogolom u 34. minutu doneo pobedu drugoplasiranom timu Bundeslige.

Borusija iz Dortmunda nije siguran učesnik Lige šampiona naredne sezone zbog poraza od Majnca 2:1 i to na svom terenu. Borusija je bila u zaostatku od 0:2 nakon 13 minuta, Baku i Muto su postigli golove, da bi Filip uspeo da smanji na 1:2 u 16. minutu. Kako je krenulo, mnogi su pomislili da će biti kiša golova i do kraja utakmice, međutim, više nismo videli niti jedan gol.

Hofenhajm je danas takođe poražen, Štutgart je bio bolji golovima Marija Gomeza, golove za domaće je postigao u 25. i 74. minutu. Igrali su domaći i sa igračem manje pošto je Askacibar dobio crveni karton u 65. minutu, ali nije vredelo Hofenhajmu koji će strepeti u poslednjem kolu. Oni u poslednjem kolu dočekuju Dortmund, juriće pobedu od dva gola razlike kako bi ih pretekli na tabeli i obezbedili sebi plasman u LŠ.

Verder je danas dočekao Leverkuzen, a golova nije bilo, pa su sada Leverkuzen i Hofenhajm izjednačeni na tabeli. Veljković je odigrao čitav meč za Verder.

Svoju šansu za LŠ tražiće i Lajpcig koji mora da se nada porazima Hofenhajma i Leverkuzena u poslednjem kolu i svojoj pobedi protiv Herte u gostima. Lajpcig je danas savladao Volfsburg na svom terenu, ekipu koja se bori za opstanak, a bilo je ubedljivih 4:1. Lokman, Verner, ponovo Lokman i Agustin su bili strelci za Lajpcig, dok je Didavi bio jedini strelac za "Vukove".

Volfsburg je u dobroj situaciji imajući u vidu poraz Hamburga u gostima protiv Frankfurta koji takođe traži u poslednjem kolu šansu za Evropu.

Frankfurt je golovima Vola, Maskarela i Mejera slavio sa 3:0.

Gaćinović je igrao od 67. minuta, Jović je sedeo na klupi, dok je Filip Kostić ušao u igru na startu drugog poluvremena.

Poslednje kolo će odlučivati o opstanku, Hambrug dočekuje Menhengladbah, Volfsburg ima zicer protiv Kelna za opstanak.

Menhengladbah je pobedio Frajburg sa 3:0, Azar, Elvedi i Drmić su bili strelci za Borusiju, Klajndinst za goste.

U nebitnoj utakmici Hanover je savladao Hertu sa 3:1, Harnik, Sane i Fulkrug su bili strelci za domaće, Zelke za goste.

Keln - Bajern 1:3
Augsburg - Šalke 1:2
Dortmund - Majnc 1:2
Frankfurt - Hamburg 3:0
Hanover - Herta 3:1
Lajpcig - Volfsburg 4:1
Štutgart - Hofenhajm 2:0
Verder - Leverkuzen 0:0
Menhengladbah - Frajburg 3:1

U poslednjem kolu sledeće subote sastaju se:

Leverkuzen - Hanover
Bajern - Štutgart
Frajburg - Augsburg
Hamburg - Menhengladbah
Herta - Lajpcig
Hofenhajm - Dortmund
Majnc - Verder
Šalke - Ajntraht
Volfsburg - Keln

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke