BL - "Vukovi" produbili Klopovu agoniju!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.12.2014.
21:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda još jednom su razočarali svoje navijače i nastavili agoniju koja traje od početka sezone, pošto su u derbiju 16. kola remizirali sa Volfsburgom na "Signal Iduni".

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Pretposlednje kolo prvog dela sezone u Bundesligi kompletirano je večerašnjim susretima 16. kola.

Derbi meč igran je na "Signal Iduni" gde je aktuelni vicešampion Nemačke ugostio trenutno drugoplasirani tim na bundesligaškoj tabeli.

Agonija u kojoj se nalazi Borusija iz Dortmunda nastavljena je večerašnjim remijem 2:2 (1:1) sa ekipom Volfsburga iako su "Milioneri" bili na pet minuta od važne pobede.


Golove pogledajte OVDE!

Ekipa Jirgena Klopa mučila se kao i na većini utakmica u Bundesligi od početka sezone ali je na 15 minuta pre kraja stigla do željenog rezultata, no pobeda je izostala i ovoga puta.

Vođstvo domaćima doneo je Pjer-Emerik Obamejang golom u 8. minutu susreta ali radost domaćih nije dugo trajala pošto je 20 minuta kasnije Kevin De Brujn iz slobodnog udarca doneo izjednačenje.

Blaga je konstatacija da je Langerak očajno intervenisao kod izjednačujućeg gola Volfsburga ali je Ćiro Imobile u završnici uspeo da izvadi fleke i donese novu prednost Borusiji.

Nadali su se navijači domaćih da je vreme za petu pobedu u ligi i beg iz opasne zone ali je na pet minuta pre kraja odbrana Borusije odreagovala diletantski nakon kornera i dozvolila usamljenom Naldu da postavi konačnih 2:2.

Paradoksalno, Borusija je remijem sa Volfsburgom pomogla vodećem Bajernu koji je uvećao prednost u odnosu na drugoplasirane "Vukove". Sa druge strane, "Milioneri" ostaju u zoni ispadanja sa samo 15 osvojenih bodova nakon 16 utakmica.

Ekipe iz gornjeg doma večeras su bile uspešne i iskoristile remi u Dortmundu da se približe drugolasiranom Volfsburgu.

Najubedljivija je bila Borusija Menhengladbah koja je na domaćem terenu razbila Verder 4:1 i zakovala tim sa "Vezera" za dno tabele. Pobede na strani ostvarili su Bajer Leverkuzen i Šalke dok je remi uz kišu golova (4:4) viđen u Frankfurtu gde su se sastali Ajntraht i Herta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bajern Minhen
Wednesday, 17.12.2014
23:42

Kad su predhodne sezone bili drugi navijao sam da sve utakmice izgube li ove god je druga prica,navijaci ne zasluzuju ovo ova ekip ne zasluzuje ovo mesto trebaju sa bajernom da se bore za 1 nemaju srece.....kad bi bili u formi mogli bi svima racune da pomrse pa i Realu koji je trenutno masina bez dileme