BL - 'Vukovi' preokretom do trijumfa

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.02.2017.
17:25
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Volfsburga vratili su se na pobednički kolosek u Bundesligi, pošto su u pretposlednjem susretu 20. kola na domaćem terenu savladali petoplasirani Hofenhajm.

Epa/Felipe Trueba
Epa/Felipe Trueba

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 20. kola nemačke Bundeslige odigrana je na "Folksvagen Areni" u Volfsburgu gde je istoimeni klub ugostio petoplasirani Hofenhajm.

"Vukovi" su nakon preokreta slavili rezultatom 2:1 (0:1) i tako ponovo stupili na pobednički kolosek posle dva uzastopna poraza.

Gosti su do prednosti stigli golom Stivena Cubera u 26. minutu prvog poluvremena. Švajcarac je odlično ušao po levoj strani i nakon asistencije Demirbaja šutirao unutrašnjim delom stopala u donji levi ugao gola zemljaka Dijega Benalja.

Volfsburg je do izjednačenja stigao u petom minutu nastavka preko Maksimilijana Arnolda koji je sjajno sačekao loptu na nekih 18 metara i topovskim udarcem "pocepao mrežu" Hofenhajma.

Bolju igru u drugom poluvremenu domaći su materijalizovali još jednim pogotkom. Nakon prekida u 73. minutu lopta stiže do Danijela Didavija koji je u padu šalje u mrežu i postavlja, ispostaviće se, konačan rezultat.

Za Volfsburg je današnji trijumf bio izuzetno značajan pošto je uvećana prednost u odnosu na klubove koji se nalaze u zoni ispadanja, dok Hofenhajm ostaje na petom mestu bundesligaške tabele u društvu još nekoliko timova koji imaju bod ili dva više/manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke