BL - Srbi ispraznili puške, derbi Rura pripao - Bajernu! Lajpcig u LŠ!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.04.2019.
17:26
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo 31. kolo nemačkog šampionata.

EPA-EFE/DANIEL KOPATSCH
EPA-EFE/DANIEL KOPATSCH

Povezane vesti

U duelu Ajntrahta i Herte pobednika nije bilo - 0:0. Videli smo danas samo dvojicu srpskih fudbalera, to su Luka Jović i Filip Kostić, Mijat Gaćinović nije igrao za Ajntraht, dok je Marko Grujić zbog kartona propustio ovaj meč.

Ajntraht nije odigrao toliko dobar meč, Herta je imala svoje šanse, mogli su i jedni i drugi do pobede, pa bodom mogu biti zadovoljna oba tima.

U derbiju Rura igrali su u Dortmundu Borusija i Šalke, a iznenađujuće, gosti su izašli kao pobednici - 2:4.

Nije baš tako izgledalo, Mario Gece je doveo domaćina u prednost nakon asistencije Sanča, igrao se 14. minut, da bi samo 4 minuta kasnije gosti stigli do izjednačenja iz kaznenog udarca preko Kaliđurija.

U 28. minutu Sane donosi prednost gostima, da bi Kaliđuri zadao novi udarac Borusiji za 1:3. Borusija je dobila dva direktna crvena kartona, Rojs nakon uklizavanja u 60. minutu, a samo pet minuta kasnije zbog prekršaja kažnjen je i Volf.

Vitsel je uspeo da smanji rezultat u 85. minutu, ali je to bilo sve od domaćina na ovom meču, Šalke je stigao do 2:4 preko Emboloa.

Možemo slobodno reći da je Bajern pobednik ovog derbija Rura, pošto je izvukao najviše od pobede Šalkea.

Fortuna je na svom terenu razbila Verder, bilo je 4:1, Raman, Karaman, Henings i Zutner su bili strelci za domaće, a jedini gol za goste postigao je Kruze iz penala.

Poslednjeplasirani Hanover je uspeo da savlada Majnc sa 1:0 čime je ostao u kakvoj-takvoj trci za opstanak, strelac jedinog gola na meču bio je Vejdant u 66. minutu, a u duelu Lajpciga i Frajburga domaćinu idu sva tri boda.

Timo Verner je dokazao da je u sjajnoj formi, doveo je Lajpig u prednost u 19.m minutu, da bi Grifo izjednačio u 66. Ipak, Forsberg iz penala domaćima donosi tri boda.

Ne samo tri boda, nego i plasman u Ligu šampiona.

Borusija Dortmund - Šalke 2:4
Lajpcig - Frajburg 2:1
Frankfurt - Herta 0:0
Hanover - Majnc 1:0
Fortuna - Verder 4:1
 
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 27.04.2019
18:27

koliko je bajern platio sudijama da urade ovo protiv dortmunda...platili su penal u kupu a evo i danas...ovo je realno bila bruka...smesno za sta je Rojs dobio direktan crveni karton

avatar
Saturday, 27.04.2019
18:01

bajernu se sad otvorilo

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 27.04.2019
19:43

Proslava titule protiv Hanovera 4.5 kod kuće!