BL – Sjajni Leverkuzen, Ignjovski asistent!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.08.2014.
17:22
Izvor: Sportske.net

U standardnom terminu od 15:30 u nemačkoj Bundesligi gosti su bili nešto uspešniji, a najveće iznenađenje je priredio Paderborn koji je pobedio Hamburg u gostima.

Beta/AP Photo/dpa,Axel Heimken
Beta/AP Photo/dpa,Axel Heimken

Povezane vesti

Drugo kolo nemačke Bundeslige donelo nam je nekoliko uzbudljivih mečeva, a svakako da je najuzbudljiviji bio onaj koji su odigrali Leverkuzen i Herta. Nakon što su prošli u grupnu fazu Lige šampiona fudbaleri Leverkuzena su morali da se vrate u stvarnost Bundeslige i meč sa ekipom iz glavnog grada, Hertom.

Gosti u ovom meču su vodili dva puta, prvo je Jedvaj postigao autogol u 24. minutu, a rezultatom 1:0 u korist Herte se otišlo na odmor. Imali su fudbaleri Leverkuzena nekoliko dobrih šansi do kraja poluvremena, ali nisu uspeli da ugroze gol gostiju.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu u kom je završeno prvo, napadima domaćih, a izjednačenje je palo već u 50. minutu kada je Jedvaj ponovo postigao gol, ali je lopta ovog puta završila u mreži golmana Herte, Jarstajna. Ipak, samo deset minuta kasnije Herta je ponovo povela, a ovoga puta je strelac bio Šiber, Leverkuzen je ponovo morao svim silama napred.

Samo dva minuta je trebalo Leverkuzenu da izjednači, Spahić je odlično reagovao na asistenciju Rolfsa, a tek nakon tog gola domaći su krenuli još jače ka osvajanju sva tri boda. Brandt je doneo veliku radost domaćinima nakon jedne odbijene lopte i sasvim zasluženu pobedu u 74. minutu, a prednost je povećao Belarabi pred sam kraj meča. Leverkuzen posle dva kola ima maksimalan učinak.

Nakon nerešenog rezultata u prvom kolu protiv Kelna u gostima Hamburger je loše otvorio sezonu na svom terenu. Ekipa Paderborna je odnela sva tri boda, kladioničarski rečeno, ostvarili su duplu pobedu slavivši sa 3:0. Strelci na ovom meču bili su Kačunga u prvom i Vrančić i Stopelkamp u drugom.

Volfsburg je sa novim pojačanjem u napadu, Niklasom Bentnerom koji je igrao od 70. minuta, ali nije uspeo da se izvuče protiv Frankfurta, bilo je 2:2.

Naldo je sjajno izveo slobodan udarac sa nekih 30 i kusur metara i doveo u vođstvo svoj tim, da bi do kraja poluvremena Frankfurt izjednačio rezultat preko Junga koji je postigao autogol. Igrao se 79. minut kada je Arnold na asistenciju Kevina De Brujna doveo u novo vođstvo ekipu Volfsburga, ali je Frankurt preko Kadleca doneo radost gostujućim navijačima. Asistenciju je zabeležio Aleksandar Ignjovski koji je odigrao ceo meč.

Štutgart je ponovo razočarao, doživeli su poraz na domaćem terenu od Kelna, a u igri je bio i Filip Kostić na strani domaćih, imao je i par opasnih centaršuteva, ali se napadači Štutgarta nisu snašli najbolje u šesnaestercu.

Verder i Hofenhajm su miroljubivo podelili bodove u Bremenu, Firmino je ponovo dominirao na meču, postigao je i gol, ali je Galvez izjednačio i doneo domaćinima jedan bod.

Golove pogledajte ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke