BL - Šalke 'sapleo' Lajpcig, Bajern hladi šampanjac

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 23.04.2017.
19:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Lajpciga nisu uspeli da iskoriste jučerašnji kiks Bajerna pošto su na gostovanju Šalkeu osvojili samo jedan bod. Aktuelni šampion mogao bi da overi novu titulu već u narednom kolu.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Ukoliko je do danas bilo sumnje oko toga da će Bajern uspeti da odbrani šampionsku titulu, rezultat poslednjeg susreta 30. kola Bundeslige praktično rešava svaku dilemu.

Drugoplasirani RB Lajpcig remiziralo je sa Šalkeom (1:1) u Gelzenkirhenu i tako ostao osam koraka iza prvoplasiranog Bajerna četiri kola pre kraja šampionata.

Gosti su dobro otvorili meč, poveli preko Tima Vernera već u 14. minutu, ali su početkom drugog poluvremena primili gol kojim je najverovatnije stavljena tačka na trku za šampionsku titulu.

Već u prvom minutu nastavka Klas-Jan Huntelar koristi centaršut Kaliđurija i loptu šalje u mrežu gostujućeg tima postavivši tako, ispostavilo se, konačan rezultat.

Odmah nakon izjednačujućeg gola Šalkea tempo igre je opao i do kraja utakmice praktično nije bilo previše uzbuđenja, a samim tim ni prilika da se promeni rezultat.

Četiri kola pre kraja prvenstva Bajern ima osam bodova prednosti u odnosu na RB Lajpcig i ukoliko slavi na gostovanju Volfsburgu, a "Bikovi" ne savladaju Ingolštat dobićemo novog-starog prvaka Nemačke.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke