BL: Rojs prvim golom u sezoni presudio bivšem klubu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 18.02.2018.
19:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Borusije iz Dormtunda slavili su u derbiju 23. kola nemačke Bundeslige na "Borusija parku" u Menhengladbahu.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Izabranici Pitera Štegera slavili su na gostovanju Borusiji Menhengladbah rezultatom 0:1 (0:1).

Prvi su pripretili domaći fudbaleri u 13. minutu, Štindl je bio u dobroj poziciji, ali je Burki odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Nekih 20ak minuta kasnije, "Milioneri" dolaze do gola, strelac je bio bivši igrač Gladbaha Marko Rojs, koji je odigrao svoju tek drugu utakmicu u BL ove sezone.

Širle ga je proigrao sa leve strane, ovaj je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i majstorskim udarcem matirao Somera za 1:0. Bio je to njegov prvi gol u tekućoj sezoni.

Poravnali su domaći fudbaleri u 44. minutu, strelac je bio bivši igrač Dortmunda Jonas Hofman, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao.

Domaćin je bio daleko bolji rival u nastavku, ali se Roman Burki nije dao.

Najpre je zaustavio udarac Štindla u 55. minutu, potom je odbitak pokupio Bobadilja, ali ga je Švajcarac maestralno zaustavio.

Istakao se par minuta kasnije i Somer, retka prilika za goste, ponovo je Rojs bio glavni akter, ali je iskusni švajcarski golman odlično reagovao i zaustavio njegov udarac iz neposredne blizine.

Do kraja su fudbaleri Menhengladaha bili bolji rival, ali nisu uspevali ozbiljnije da pripreta gostima. Bobadilja je imao još jednu šansu, ali je njegov traljav udarac iz dobre pozicije ponovo zaustavio raspoloženi Burki.

Na kraju trijumf Dortmunda, koji je skočio na drugo mesto na tabeli, imaju 40 bodova, čak 19 manje od vodećeg Bajerna. Gladbah 10. sa 31 osvojenim bodom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Sunday, 18.02.2018
22:19

Da su ga zaobisle povrede bio bi top 5 na svetu. Uvek sam ga zeleo u Barsi.

avatar
Zauvek Plavac
Sunday, 18.02.2018
21:11

Drago mi je zbog Rojsa što se polako vraća posle povrede i diže formu. Ostaje gorak ukus što je previše puta dosad bio povređen, da je imao više sreće sad bi sigurno bio u nekom od klubova u Primeri ili PL.