BL - Remi u Gladbahu po meri Lajpciga

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.12.2017.
20:25
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica subotnjeg dela programa 15. kola Bundeslige završena je nerešenim rezultatom.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Derbi 15. kola nemačke Bundeslige odigran je na "Borusija-Parku" gde su fudbaleri Borusije Menhengladbah ugostili ekipu Šalkea.

Bio je to direktan okršaj za drugu poziciju na tabeli, ali je utakmica završena rezultatom koji najviše odgovara ekipi RB Lajpciga.

Gladbah i Šalke odigrali su 1:1 (1:0) u poslednjem meču subotnjeg dela programa 15. kola nemačkog šampionata tako da će RB Lajpcig zadržati drugo mesto na tabeli i pored remija sa Majncom.

Vodeći gol za domaće postigao je Kristof Kramer u 24. minutu. Nakon kornera i udarca glavom jednog od igrača Borusije lopta je otišla na drugu stativu gde je Kramer spretnom intervencijom uspeo da je ubaci u mrežu.

Bio je to Kramerov prvi gol u poslednje tri godine. Poslednji bundesligaški pogodak Kramer je upisao 17. decembra 2014. godine u pobedi Menhengladbaha nad Verderom (4:1).

Bod Šalkeu doneo je štoper domaćih Janik Vestergard autogolom u 62. minutu. Želeo je Danac da otkloni opasnost nakon centaršuta sa desne strane ali je loptu ubacio u sopstvenu mrežu.

Srpski internacionalac Matija Nastasić proveo je svih 90 minuta na terenu i zaradio žuti karton u 82. minutu.

Šalke je zadržao treće mesto na tabeli sa 26 bodova, Borusiji je bod bio dovoljan da preskoči Bajer Leverkuzen i preuzme četvrto mesto sa 25 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke