BL - Opet taj Haland, Grujić akter katastrofe u Berlinu!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.02.2020.
17:30
Izvor: Sportske.net

Čudesni napadač Dortmunda nastavlja svoju fantastičnu seriju.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Ovog popodneva odigrane su četiri utakmice 23. kola Bundeslige, a u centru pažnje bio je duel u Bremenu, gde je ekipa Dortmunda rutinski savladala domaći Verder sa 2:0.

''Milioneri'' su ovim trijumfom nastavili trku za titulu, a Verder je u sve većim problemima oko opstanka u eliti.

Posle prvog poluvremena bez golova, Dortmund je poveo u sedmom minutu nastavka, kada je Zagadu posle kornera sa leve strane zatresao mrežu domaćih. Da oko konanoh ishoda ne bude nikakvih dilema pobrinuo se, naravno, Erling Haland, koji je u 66. minutu odlično reagovao na centaršut Hakimija sadesne strane i sa desetak metara poslao neodbranjiv šut u mrežu.

Ipak, popodne je obeležila ekipa Kelna, koja je kao gost u Berlinu dekalsirala Hertu sa 5:0! Jedan od aktera debakla domaćeg tima bio je i naš Marko Grujić, koji je zaigrao od prvog minuta.

Kolumbijac Don Kordoba je sa dva rana gola najavio ovakav epilog, a do kraja prvog poluvremena i autogol golmana Jarštajna i na semaforu je stajalo 0:3.

U nastavku, Kajnc i Ut su svojim golovima dotukli Hertu i potvrdili veoma važan trijumf ''Jarčeva'' u borbi za opstanak.

U Frajburgu pobeda Fortune, još jednog od ''davljenika''. Gosti iz Dizeldorfa su slavili sa 2:0 golovima Hofmana u prvom i Tomija sredinom drugog poluvremena.

Jedini bod od domaćih ekipa osvojio je Menhengladbah koji je u poslednjim trenucima ostao bez pobede protiv Hofenhajma. Gosti su preko Ribeira izjednačili na 1:1, a prethodno je Menhengladbah poveo u 11. minutu golom Gintera. U drugom poluvremenu domaći su imali i jedanaesterac, ali ga Plea nije iskoristio.

Bundesliga, 23. kolo

Subota:

Menhengladbah - Hofenhajm 1:1
Frajburg - Fortuna 0:2
Herta - Keln 0:5
Verder - Dortmund 0:2
18:30h Šalke - Lajpcig
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Sunday, 23.02.2020
01:49

Халанде, Халанде. Каква си машина!

avatar
Mihajlo_NS
Saturday, 22.02.2020
20:20

Naizgled cini se lak gol (sto isto majstorija za sebe), ali treba nogu u trku namestiti i pri toj brzini...mali je klasa :)