BL - Ode Keln u drugu ligu, Kovač bez rešenja za neki novi Bajern, Kostićev Hamburg uhvatio slamku spasa!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.04.2018.
17:27
Izvor: Sportske.net

Odigrano pet mečeva ovog popodneva u okviru 32. kola Bundeslige. Imamo prvog putnika u niži rang.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Iako u kombinovanom sastavu, sa par debitanata u startnih jedanaest (Šabani, Evina), Bajern je pred svojim navijačima na ''Alijanc Areni'' bez većih problema savladao Ajntraht rezultatom 4:1.

Mreže su morovale do 43. minuta, a onda je Niklas Dorš doveo Bajern u vođstvo, da bi u 76. minutu posle akcije sa Rudijem, Vagner duplirao prednost domaćih, preciznim udarcem iskosa sa leve strane.

Samo dva minuta kasnije, Ajntrahtov rezervista Aler uspeva kolenom da sprovede loptu u Bajernovu mrežu posle centaršuta sa desne strane i smanji na 2:1.

Ipak, do kraja gosti nisu mogli više protiv favorizovanog domaćina, a u 87. minutu sve dileme rešio je Rafinja posle kontre koju je povukao Alkantara - 3:1. Ni to nije bilo sve, pa u nadoknadi vremena Rafinja upisuje i asistenciju za Zilea koji iskosa sa desne strane pogađa za konačnih 4:1.

U ekipi Ajntrahta su od prvog minuta nastupili srpski internacionalci Luka Jović i Mijat Gaćinović, koji danas nisu blistali. Gaćinović je zamenjen početkom drugog poluvrenena, a Jović je na terenu proveo svih 90 minuta.

Ajntraht je tako pretrpeo i četvrti poraz u poslednjih pet mečeva i tako od pozicije koja vodi u Ligu šampiona stigao do mesta broj 7 na tabeli, pa je sada pod velikim znakom pitanja da li će tim iz Frankfurta uspeti da se domogne plasmana u Evropu.

Za to vreme u Frajburgu, Keln je izgubio i teoretske šanse za opstanak u Bundesligi, pošto je poražen od domaćina sa 3:2.

Frajburg je poveo sa 2:0 golovim Patersona u 14. i 52. minutu, a uzvratio je Betankur, takođe sa dva pogotka, u 82. i 87. minutu. Činilo se da će Keln uspeti da osvoji bar bod, ali u samom finišu Holer pogađa za konačnih 3:2, pa je tako Frajburg značanije uvećao svoje šanse u borbi za opstanak.

Naš Miloš Jojić je poraz svog tima odgledao sa klupe za rezerve.

Za razliku od njega, Filip Kostić je bio starter u ekipi Hamburga, koja je ostvarila veliku pobedu u Volfsburgu, rezultatom 3:1 i sada ima čemu da se nada u poslednja dva kola, po pitanju opstanka u ligi.

Gosti su u finišu prvog poluvremena stekli ključnu prednost, golovima Vuda iz penala i Holtbija, a nadu ''Vukovima'' vratio je Brekalo u 78. minutu.

U nadoknmadi vremena, gosti su iznudili penal, Filip Kostić ga nije iskoristio, ali je odbijenu loptu Valdšmit poslao u mrežu - 3:1. Tu situaciju pogledajte OVDE.

U meču beć većeg značaja, Herta i Augsburg su igrali nerešeno, 2:2, a pobednika nije bilo ni u Gelzenkirhenu, gde je Šalke igrao sa Menhengladbahom - 1:1.

Bundesliga, 32. kolo

Subota:
Bajern - Ajntraht 4:1
Volfsburg - Hamburg 1:3
Šalke - Menhengladbah 1:1
Frajburg - Keln 3:2
Herta - Augsburg 2:2
18:30h Leverkuzen - Štutgart
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 28.04.2018
18:47

I opet ce se HSV izvuci Hahaha

avatar
Al(a)din
Saturday, 28.04.2018
17:48

Idemo ovako i u Madridu sa ovom postavom 😂😂😂

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 28.04.2018
17:35

Jojic se vraca u Partizan, a mene najvise interesuje gde ce zavrsiti Timo Horn. Lik je jedan od 5 najboljih golmana BL, sigurno u 10, ali ekipa mu je bila katastrofa...

avatar
Al(a)din
Saturday, 28.04.2018
17:47

Horn ce najverovatnije kao i Hector, produziti ugovor

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 28.04.2018
18:47

Kad se vraca? :-D