BL - Novi poraz Volfsburga, Kostić praznih šaka iz Augsburga

Autor: Darko Mitrović
subota 16.04.2016.
17:34
Izvor: Sportske.net

Učesnik četvrtfinala Lige šampiona nastavlja sa lošim rezultatima u Bundesligi. Danas je poražen u Bremenu, a Kostićev Štutgart ponovo dovodi opstanak u pitanje.

BETA/AP Photo/Matthias Schrader
BETA/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Popularni ''Vukovi'' iz Volfsburga danas su poraženi od Verdera u Bremenu i tako produžili seriju loših rezultata u Bundesligi.

U današnjem meču 30. kola, Volfsburg je poražen od Verdera sa 3:2, što je ovoj ekipi već 11. poraz u sezoni.

Verder je poveo golom Pizara iz penala, na isteku prvih pola sata igre, ali je Gilavogi ekspresno doneo izjednačenje gostima.

Ipak, nastavak meča pripao je domaćima, koji su preko Bartelsa i Jatabarea stigli do 3:1, da bi Bas Dost u samom finišu ublažio poraz ''Vukova''.

U duelu ekipa koje se bore za opstanak, Augsburg je na svom terenu bio bolji od Štutgarta i slavio rezultatom 1:0, pogotkom Finbogasona.

Filip Kostić je i ovoga puta bio u startnoj postavi Štutgarta, ali nije uspeo da doprinese da njegov tim izbegne drugi uzastopni poraz u Bundesligi.

Augsburg je ovim trijumfom stigao ''Švabe'' po broju bodova, obe ekipe sada imaju po 33, dva više od Verdera, koji je u zoni ispadanja.

Siguran na svom terenu bio je i Darmštat, koji je sa 2:0 savladao ekipu Ingolštata, a važne bodove u borbi za opstanak osvojio je i Hofenhajm, koji je sa 2:1 savladao Hertu.

Gosti iz Berlina su poveli golom Štarka u prvom poluvremenu, izjednačio je Šar, a sva tri boda Hofenhajmu doneo je Ut u samom finišu meča.

Najubedljiviji je bio Leverkuzen, koji je pred svojim navijačima dugo lomio otpor Ajntrahta, ali je u poslednjih 20 minuta postigao sva tri gola u pobedi nad Ajntrahtom od 3:0.

Meč dana na programu je od 18:30h, kada Bajern dočekuje ekipu Šalkea.

Bundesliga, 30. kolo

Subota:

Augsburg - Štutgart 1:0

Finbogason 36.

Verder - Volfsburg 3:2

Pizaro 32 pen, Bartels 64, Jatabare 83. - Gilavogi 36, Dost 86.

Darmštat - Ingolštat 2:0

Rauh 51, Vagner 85.

Hohenhajm - Herta 2:1

Šar 33, Ut 85. - Štark 26.

Leverkuzen - Ajntraht 3:0

Kampl 70, Brant 76, Belarabi 90.

18:30h Bajern - Šalke


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke