BL - ''Milioneri'' preboleli Evropu, Kostić pokrenuo ''Švabe''!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.03.2015.
17:29
Izvor: Sportske.net

Ekipa Jirgena Klopa vratila se u pobednički ritam, samo tri dana posle ubedljivog poraza od Juventusa i eliminacije iz Lige šampiona. ''Fenjeraš'' Štutgart konačno pobedio, Kostić zaslužan za preokret, a važne bodove u borbi za opstanak osvojio i Frajburg

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Posle dva uzastopna remija u Bundesligi, kao i pomenutog poraza u sredu od Juventusa u Ligi šampiona, ekipa Dortmunda danas je kao gost slavila u Hanoveru, rezultatom 3-2.

Sa Nevenom Subotićem u startnoj postavi, Dortmund je poveo u 19. minutu meča, kada je Obamejang na pravi način iskoristio asistenciju Marka Rojsa i sa desetak metara poslao loptu u mrežu golmana Zilera.

Dvanaest minuta kasnije, usledio je odgovor domaćeg tima, i to preko odličnog Štindla, koji je posle akcije Bitenkura sa leve strane, uspeo da savlada Vajdenfelera, za izjednačenje na 1-1.

Tim rezultatom se otišlo i na odmor, ali možda i ključni trenutak dogodio se u 55. minutu, kada je Bitenkur zbog prekršaja nad Kelom dobio drugi žuti karton, pa je Hanover ostao sa igračem manje na terenu.

I samo tri minuta kasnije, gosti koriste brojčanu prednost na terenu. Još jedna asistencija Marka Rojsa, ovoga puta strelac je Kagava, da bi već u 61. minutu na semaforu stajalo 1:3, posle još jednog Obamejangovog pogotka!

Činilo se tada da je sve rešeno, mogao je Marko Rojs u 80. minutu da postigne i četvrti gol za Dortmund, ali je bio suviše nonšalantan u situaciji jedan na jedan sa golmanom Zilerom, koji je uspeo da zakači loptu, toliko da ona umesto u mrežu, završi na stativi.

A onda, dva minuta kasnije, na drugoj strani stiže kazna za ovaj promašaj. Konfuziju u odbrani Dortmunda iskoristio je Štindl, koji odličnim udarcem sa petnaestak metara šalje loptu u gornji levi ugao Vajdenfelerovog gola - 2:3.

Važnu pobedu ostvario je i poslednjeplasirani Štutgart, na svom terenu protiv Ajntrahta - 3:1.

Posle prvog poluvremena bez golova, gosti su poveli golom Seferovića u šestom minutu nastavka. Trener Štutgarta je ubrzo reagovao ovođenjem Romeua i našeg Filipa Kostića i - odmah je usledio preokret!

kostic

Od 63. do 66. minuta, Ginček je dva puta zatesao mrežu Ajntrahta, da bi sve dileme otklonio Maksim u 82. minutu, posle odličnog prodora Filipa Kostića i pravovremenog centaršuta sa leve strane - 3:1.

Pogledajte asistenciju Kostića



Štutgart je ovom pobedom zadržao nadu u opstanak u Bundesligi, iako je i dalje na poslednjem mestu sa 23 boda.

Svoje šanse da izbegne ispadanje uvećao je i Frajburg, koji je sa 2-0 na svom terenu savladao ekipu Augsburga.

Napad gostiju je predvodio naš Nikola Đurđić, ali pored Stefana Mitrovića u odbrani Frajburga nije došao do izražaja, pa je zamenjen već na poluvremenu.

Na golove se čekalo do 71. minuta, kada je Šmid doveo Frajburg u vođstvo, a konačnih 2-0 postavio je Petersen.

Preostale dve utakmice završene su bez pobednika. Paderborn i Hofenhajm igrali su bez golova, a Keln je golom iz penala u finišu meča uspeo da dođe do boda protiv Verdera - 1:1.

Golove sa današnjih mečeva možete da vidite OVDE.

Večeras od 18:30h još igraju Šalke i Leverkuzen.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke