BL - Luka Jović dotukao ''Vukove'', moćni ''Farmaceuti'', Lajpcig posrće

Autor: Darko Mitrović
subota 20.01.2018.
17:27
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrana većina utakmica 19. kola Bundeslige. Leverkuzen preuzeo drugo mesto na tabeli, naš Luka Jović potvrdio trijumf Ajntrahta.

Beta/Patrick Seeger/dpa via AP) via AP
Beta/Patrick Seeger/dpa via AP) via AP

Povezane vesti

Fudbalsko popodne u Nemačkoj proteklo je u znaku ekipe Leverkuzena. ''Farmaceuti'' su kao gosti deklasirali ekipu Hofenhajma sa 4:1 i probili se na drugo mesto na tabeli, iza neprikosnovenog Bajerna.

Na prvi gol čekalo se do finiša prvog poluvremena, kada je Bejli na asistenciju Branta doveo goste u vođstvo. Baumgartlinger je u 52. minutu duplirao prednost Leverkuzena, a sve dileme oko pobednika rešio je Alario, osamnaest minuta kasnije, za nedostižnih 0:3.

U završnici utakmice, Šalai je postigao počasni gol za Hofenhajm, a Alario u nadoknadi vremena još jednim pogotkom postavlja konačnih 1:4.

Ubedljivu pobedu slavio je i Ajntraht na gostovanjnu Volfsburgu, gde je važnu ulogu imao i srpski napadač Luka Jović, iako je priliku da zaigra dobio tek u 77. minutu, kada je zamenio Hrvata Rebića.

Haler i Čendler su u razmaku od 18. do 22. minuta doneli prednost Ajntrahtu, a neizvesnost je vratio Arnold, sredinom drugog poluvremena. Ali, samo minut kasnije domaći ostaju bez isključenog Dimate.

Trener Ajntrahta Niko Kovač je potom uveo u igru Luku Jovića, a mladi napadač mu se odužio golom u 85. minutu za konačnih 1:3.

Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović je i ovoga puta bio starter u ekipi Ajntrahta, a na terenu je proveo 79 minuta.

Lajpcig polako posustaje kako sezona odmiče, upisao je samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica, a danas je poražen u Frajburgu rezultatom 2:1 i tako Leverkuzenu prepustio drugo mesto na tabeli.

Gosti su poveli peko Tima Vernera u 66. minutu, ali Frajburg ekspresno dolazi do preokreta, golovima Haberera i Koha - 2:1.

Menhengladbah je rutinski, rezultatom 2:0 savladao ekipu Augsburga na svom terenu, a Majnc je u goleadi protiv Štutgarta slavio sa 3:2.

Današnji program kompletiraće utakmica Hamburga i Kelna od 18:30h.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djo.1212
Saturday, 27.01.2018
08:31

Ako ovako nastavi grijeh je da ne bude na spisku za Rusiju. Realno, nemamo boljeg napadaca.

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 20.01.2018
18:52

Jović i Škuletić su u najboljoj formi i oni MORAJU biti na spisku za Rusiju.