BL - Kostić i ''Švabe'' nemoćni protiv Bajerna, Ajntraht pred ispadanjem!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.04.2016.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrana većina mečeva 29. kola Bundeslige. U centru pažnje vodeći Bajern, koji je odneo bodove i iz Štutgarta.

Beta/Daniel Maurer/dpa via AP
Beta/Daniel Maurer/dpa via AP

Povezane vesti

Aktuelni šampion Nemačke nastavio je seriju pobeda u Bundesligi i učvrstio se na čelu tabele, pošto je danas kao gost savladao Štutgart rezultatom 3:1.

Posle velike prilike koju je za Štutgart propustio Danijel Didavi u 12. minutu meča, kada je Mahuel Nojer sjajno intervenisao, kazna za domaće usledila je na isteku prvih pola sata igre.

Frank Riberi je tada bio u prodoru po levoj strani, odlično je centrirao ka petercu, gde je Nidermejer nespretno reagovao i loptu prosledio u sopstvenu mrrežu - 0:1.

Par minuta ranije, Pep Gvardiola je morao da izvrši i prvu izmenu, Vidala je zamenio Tomas Miler, ali do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

U nastavku, već u 52. minutu Bajern je uspeo da duplira svoju prednost. Veliki pritisak pred golom domaćih izvršili su Bavarci, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru domaćih, a najbolje se snašao David Alaba, koji je iskosa sa leve strane preciznim šutem poslao loptu u bliži ugao - 0:2.

Činilo se tada da je Bajern obavio ključni deo posla i da do kraja treba rutinski da sačuva prednost, ali se ekipa Štutgarta rezultatski vratila u igru u 63. minutu meča.

Naš Filip Kostić je najpre iznudio prekršaj, a onda izveo slobodan udarac ka Didaviju koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru Štutgarta i u padu uspeo da pošalje loptu u levi ugao gola Manuela Nojera - 1:2.

Rasplamsala se borba posle ovog gola domaćih, imali su fudbaleri Štutgarta par opasnih akcija za izjednačenje, ali je i Tijago Alkanrtara na drugoj strani imao sjajnu priliku, kada je gađao pod prečku, a golman domaćih Titon sjajno reagovao.

Ipak, sve dileme oko pobednika rešio je Daglas Kosta, koji je u 89. minutu meča prelepim udarcem sa dvadesetak metara, iskosa sa desne strane poslao loptu u donji desni ugao Titonovog gola - 1:3!

Golove iz Štutgarta možete da pogledate OVDE.

Za iznenađenje se pobrinula ekipa Ingolštata, koja je ovog popodneva jedina trijumfovala od domaćih ekipa. Oni su bili bolji od Menhengladbaha, trijumfovali su sa 1:0, a gol odluke postigao je Hartman u 88. minutu meča. Ovo je Ingolštatu prvi trijumf u poslednjih pet mečeva.

Ajntraht iz Frankfurta je sve bliži ispadanju, pošto je danas na svom terenu poražen od direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipe Hofenhajma - 0:2.

Posle prvog poluvremena bez golova, Amiri u 62. i Ut u samom finišu meča doneli su važne bodove Hofenhajmu na ovoj utakmici.

Seriju od četiri vezana remija, Darmštat je prekinuo danas u Hamburgu, trijumfom rezultatom 2:1.

Sulu je u 37. minutu najavio trijumf gostiju, a posle devet minuta igre u drugom poluvremenu, Gondolf je duplirao vođstvo Darmštata.

U samom finišu meča, Hamburg je preko Holtbija uspeo samo da ublaži poraz - 1:2.

Naš Gojko Kačar je u domaćem timu odigrao poslednjih petnaestak minuta.

Isti rezultat i u Bremenu, gde je Augsburg osvijio ceo plen protiv domaćeg Verdera.

Prvo poluvreme je pripalo domaćima, koji su preko Griliša poveli sa 1:0, ali u nastavku meča potpuni preokret.

Najpre je Finbogason u 53. minutu doneo izjednačenje Augsburgu, da bi u 87. Korejac Hong Jeong-Ho postigao pobedonosni gol za goste, samo minut pošto je dobio priliuku da zaigra - 1:2!

Bundesliga, 29. kolo

Verder - Augsburg 1:2

Ajntraht - Hofenhajm 0:2

Hamburg - Darmštat 1:2

Ingolštat - Menhengladbah 1:0

Štutgart - Bajern 1:3

18:30h Volfsburg - Majnc.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bayern
Monday, 11.04.2016
16:10

Sanjajte i dalje, te Bayern ovde loš, te Bayern tamo loš. Da li vi uopšte znate šta i o čemu pišete? Kakva Benfica, kakvi bakrači. Dobiće portugalci 3-4 komada i to je to!!!! Pa umetnost jeste u tome, da se pobedi i kada se igra malo lošije.

avatar
Al(a)din
Saturday, 09.04.2016
18:53

El Maestro de Alonso. Svaka cast majstore. Veliki gospodin na terenu i fantastican igrac.

avatar
AfricaLoF
Saturday, 09.04.2016
18:23

Filip zasluzuje da igra u nekom vecem klubu. Tako ce nadam se naredne sezone biti.

avatar
Saturday, 09.04.2016
18:10

Rezultat 1-3 al Bayern ponovo loše odigrao. Vako protiv Benfice budemo li igrali ispadamo

avatar
Al(a)din
Saturday, 09.04.2016
18:54

U pravu se. U Bayernovoj odbrani se desavaju onakve greske, a Benfika ima odlican napad i oni ce to iskoristit

avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 09.04.2016
17:38

Kakav gol Daglasa, neverovatan igrac... Nojer-Bernat-Alaba-Martinez-Lam-Vidal-Ribery-Miler-Tiago-Daglas-Lewa postava za Benfiku, Lewa i Miler vise nisu ubojiti kao pre, jednostavno je prevelika guzva, a nemamo centarsuteve u igri...

avatar
Al(a)din
Saturday, 09.04.2016
18:53

Ja bih ipak ovako stavio protiv Benfice : Nojer-Lahm,Martinez,Kimih,Alaba-Alonso-Koman,Miler,Thiago,Ribery-Lewa. A da posle udju Daglas umesto Riberija, Bernat umesto Kimiha i Vidal ili Gece umesto Alonsa, ili Milera ili Lewe, se zavisi kako budu igrali

avatar
Al(a)din
Saturday, 09.04.2016
20:46

Bolje je ipak od drugog poluvremena da igra Kosta. Odmorniji ce onda bit a ujedno i raspolozeniji

avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 09.04.2016
19:09

Ne bih ja Kostu na klupu, jako je bitan, a mec nije nimalo naivan, bolje ga izvesti ako budemo vodili nego ubacivati sa klupe...

avatar
kun95
Saturday, 09.04.2016
17:34

Koji je gospodin Xabi Alonso! Igracina.