BL - Konačno slavlje u Dortmundu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.02.2019.
19:57
Izvor: Sportske.net

Gotovo mesec dana trajao je "post" Borusije iz Dortmunda. Posle serije od pet mečeva bez trijumfa "Milioneri" slavili i derbiju 23. kola Bundeslige.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 23. kola nemačke Bundeslige odigrana je večeras na "Signal Iduna Parku" u Dortmundu, gde je domaća Borusija ugostila Bajer Leverkuzen.

"Milioneri" su slavili rezultatom 3:2 (2:1) i tako prekinuli negativni niz od pet mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima.

Nije se u prvih pola časa igre desilo bilo šta vredno pomena, ali se utakmica "otvorila" posle kornera Džejdona Sanča u 30. minutu.

Najviši u skoku bio je Dan-Aksel Zagadu koji glavom tuče ka golu i pogađa protivničku mrežu za vođstvo domaćih. Borusija je imala prednost samo sedam minuta. Posle sjajne akcije i nekoliko razmenjenih pasova na protivničkoj polovini Kevin Foland šutira sa ivice kaznenog prostora i postiže jako lep izjednačujući gol.

Tek što je lopta krenula sa centra golman Bajera ponovo je morao da je vadi iz mreže. Asistent kod prvog gola ovoga puta se našao u ulozi egzekutora. Sančo je sačekao loptu na volej i spoljnim delom stopala sproveo je u nebranjeni deo protivničkog gola za novo vođstvo Borusije.

U petnaestom minutu nastavka Borusija stiže do trećeg gola. Akcija je išla po desnoj strani, posle centaršuta je lopta pogodila jednog od igrača Bajera, ali je na nju natrčao Mario Gece i poslao je u gol.

Završnica nije bila lišena uzbuđenja. Džonatan Tah je posle prekida u 75. minutu vratio Bajer u život, ali se ispostavlo da taj pogodak nije bio dovoljan da "Farmaceuti" dođu makar do boda.

Borusija je tako dobla prvi meč u Bundesligi posle gotovo mesec dana i sada ponovo ima tri boda više od drugoplasiranog Bajerna.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke