BL - Konačno Šalke! Veljković ''pocrveneo'' u porazu Verdera

Autor: Darko Mitrović
subota 29.09.2018.
17:31
Izvor: Sportske.net

Šalke tek u šestom kolu osvojio prve bodove u novoj sezoni i to je glavni utisak ovog popodneva u Bundesligi, uz isključenje srpskog reprezentativca Miloša Veljkovića na gostovanju u Štutgartu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Posle pet vezanih poraza u prvih pet kola, Šalke je na svom terenu konačno prekinuo crnu seriju i sa 1:0 savladao ekipu Majnca.


Ispostavilo se da je taj trenutak bio i odlučujući u ovom meču, Šalke je uspeo da sačuva minimalnu prednost, a naš Matija Nastasić je u finišu meča imao jednu odličnu intervenciju u trenucima kada su gosti vršili pritisak u pokušaju da izjednače.

Nastasić je bio u startnoj postavi Šalkea i odigrao je svih 90 minuta.

Bolji dani stigli su i za ekipu Lajpciga, koja je posle lošeg starta sezone, upisala i drugu uzastopnu pobedu. Ovog puta na gostovanju Hofenhajmu, rezultatom 2:1.

Prvo poluvreme proteklo je bez golova, a u drugom glavnu ulogu preuzeo je Poulsen, koji sa dva gola, u 53. i 73. minutu rešava meč u korist gostiju. Hofenhajm je do kraja, u posldnjim sekundama utakmice, stigao do počasnog gola, i to iz jedanaesterca koji je precizno izveo Andrej Kramarić.

Najubedljiviji ovog popodneva bio je Nirnberg, koji je pred svojim navijačima sa 3:0 savladao goste iz Dizeldorfa. Domaćin je poveo golom Berensa iz penala u 28. minutu, a sve dileme oko pobednika u nastavku su svojim golovima otklonili Išak u 64. i Palasios-Martinez u 78. minutu.

Uspešan na svom terenu bio je i Štutgart, koji je savladao ekipu Verdera rezultatom 2:1. Posao domaćima bio je olakšan od 35. minuta, kada je zbog dva žuta kartona isključen srpski reprezentativac Miloš Veljković. Prethodno je Štutgart uspeo da povede golom Donisa u 19. minutu, ali dugo nije uspeo da materijalizuje brojčanu prednost na terenu.

Naprotiv, autogolom Cilera Verder je uspeo da izjednači u 69. minutu, ali samo šest minuta kasnije Gonzalo Kastro ipak donosi sva tri boda ''Švabama'' za konačnih 2:1.

Jedini remi viđen je u Volfsburgu, gde je Menhengladbah osvojio bod - 2:2. Gosti su dva puta vodili, Plea je u sedmom minutu doneo prednost Menhengladbahu, a pet minuta kasnije Štefen je poravnao na 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, Azar je već posle tri minuta igre u nastavku pogodio za 1:2, a konačan rezultat postavio je Veghorst u 59. minutu - 2:2.

Bundesliga, 6. kolo

Subota:

Hofenhajm - Lajpcig 1:2
Nirnberg - Dizeldorf 3:0
Šalke - Majnc 1:0
Štutgart - Verder 2:1
Volfsburg - Menhengladbah 2:2
18:30h Leverkuzen - Dortmund
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke