BL - Jovićeva ''trinaestica'' za vrh liste strelaca, gosti ređali pobede, Ajntraht im pokvario prosek!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.01.2019.
17:26
Izvor: Sportske.net

Tim iz Frankfurta ubedljivo započeo drugi deo sezone, Luka Jović nastavio tamo gde je stao. U preostala četiri meča, četiri pobede gostiju.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Ovog popodnave odigrano je još pet mečeva 18. kola Bundeslige, prvog posle zimske pauze.

Ekipa Ajntrahta bila je danas veoma ubedljiva pred svojim navijačima protiv Frajburga, slavila je sa 3:1, a sve je praktično bilo rešeno u prvom poluvremenu.

Seriju golova otvorio je Aler u 36. minutu, na asistenciju Rebića, koji je četiri minuta kasnije i sam zatresao mrežu golmana Švoloua.


Ovo je Jovićev 13. gol ove sezone u Bundesligi, kojim se izdvojio na čelu liste strelaca u ovom takmičenju, ispred Paka Alkasera sa 12 pogodaka.

U nastavku, Frajburg je preko Petersena stigao do počasnog gola u 69. minutu, samo minut pošto je Luka Jović izašao iz igre.

Osim Jovića, starter je bio i Filip Kostić, a Mijat Gaćinović je zbog povrede propustio ovaj meč.

U ostalim susretima su više uspeha imali gosti.

Verder je golom Rašice u 32. minutu slavio u Hanoveru sa 1:0, a naš reprezentativni štoper Miloš Veljković je pobedu svog tima odgledao sa klupe za rezerve.

Isti rezultat i u Leverkuzenu, gde je ekipa Menhengladbaha trijumfovala pogotkom francuskog internacionalca Alasana Plee u 37. minutu meča.

Ekipa Fortune iz Dizeldorfa nastavila je seriju pobeda iz finiša prvog dela sezone. Četvrti uzastopni trijumf danas je ostvarila na gostovanju Augsburgu, rezultatom 2:1.

Dukš je u 45. minutu doveo Fortunu u vođstvo, Šmid je u 64. izjednačio, a tri boda gostima doneo je Raman pogotkom u 89. minutu, za konačnih 2:1.

Seriju pobeda gostiju ''zapečatio'' je i Majnc koji je slavio u Štutgartu sa 3:2, ali je u finišu ''od gotovog napravio veresiju''.

Askasibar i Mateta su svojim golovima doneli Majncu vođstvo od 2:0 u prvom poluvremenu, da bi Hek u 72. minutu postigao i treći pogodak za još ubedljivije vođstvo gostiju.

Tek tada su se ''Švabe'' probudile i golovima Gonzalesa u 83. i Kempfa u 85. minutu ublažile poraz.

Bundesliga, 18. kolo

Augsburg - Fortuna 1:2
Leverkuzen - Menhengladbah 0:1
Ajntraht - Frajburg 3:1
Hanover - Verder 0:1
Štutgart - Majnc 2:3
18:30h Lajpcig - Dortmund
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke