BL - Jović i Ajntraht sve bliži Ligi šampiona, Kostiću se smeši ''Cvajta''

Autor: Darko Mitrović
subota 17.03.2018.
17:25
Izvor: Sportske.net

Bliži se rasplet u Bundesligi, sve je izvesnije da ćemo naredne sezone u Ligi šampiona gledati ekipu Ajntrahta iz Frankfurta.

Beta/Hasan Bratic/dpa via AP
Beta/Hasan Bratic/dpa via AP

Povezane vesti

Ovog popodneva odigrane su prve četiri današnje utakmice 27. kola Bundeslige, a najlakše je do pobede stigao Ajntraht, koji je već u prvom poluvremenu slomio otpor ekipe Majnca i na kraju slavio sa 3:0.

Domaće je u vođstvo doveo Boateng, pogotkom već u šestom minutu, a sedamnaest minuta kasnije prednost Ajntrahta je duplirao naš mladi reprezentativac Luka Jović, na asistenciju hrvatskog internacionalca Ante Rebića - 2:0.

Upravo je Rebić stavio tačku na ovaj meč, pogotkom u 41. minutu za konačnih 3:0.

U nastavku nije bilo golova, Luka Jović je na terenu proveo svih 90 minuta, a Mijat Gaćinović je priliku da zaigra dobio u poslednjih petnaest minuta umesto Boatenga.

U prilogu je Jovićev gol.

-
I dok se Ajntraht bori za plasman u Ligu šampiona, Kostićev Hamburg je iz kola u kolo sve bliži ispadanju iz lige. Danas su poraženi na svom terenu od Herte rezultatom 2:1 i ostali na pretposlednjem mestu sa samo 18 bodova, čak sedam manje od 16-plasiranog Majnca.

Filip Kostić je i ovog puta bio starter u timu Hamburga i u 25. minutu je asistiorao Daglasu Santosu za vodeći gol domaćih. Činilo se da Hamburg ide ka važnom trijumfu, ali u nastavku potpuni preokret. Režirali su ga Lazaro i Kalu, svojim golovima u 56, odnosno 63. minutu i perednost od 2:1 Herta je uspela da zadrži do kraja meča.

Još ubedljiviji u gostima bio je Verder, koji je sa 3:1 slavio u Augsburgu. Belfodil je bio ključni čovek u pobedničkoj ekipi sa dva pogotka u prvom poluvremenu, za vođstvo od 2:0.

U nastavku, Kedira je u 63. minutu vratio nadu domaćima, a trijumf Verdera potvrdio je Maks Kruze u 82. minutu - 3:1.

Najviše golova viđeno je u Menhengladbahu, gde je Hofenhajm tri puta vodio, a domaći tri puta uspevali da poravnaju rezultat za konačnih 3:3.

Hubner je u 13. minutu doveo goste u vođstvo, Drmić je izjednačio dvadeset minuta kasnije, a novu prednost Hofenhajmu doneo je Andrej Kramarić iz jedanaesterca u 58. minutu.

Štindl je u 72. minutu izjednačio na 2:2, ali samo minut kasnije gosti ponovo vode preko Griliša. Tu prednost su održavali sve do 90. minuta, a onda je Ginter postavio konačnih 3:3.

Bundesliga, 27. kolo

Subota:

Augsburg - Verder 1:3
Menhengladbah - Hofenhajm 3:3
Ajntraht - Majnc 3:0
Hamburg - Herta 1:2
18:30h Volfsburg - Šalke
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke