BL - Iznenađenje u derbiju, remi na "Alijanc Areni"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 09.02.2020.
19:52
Izvor: Sportske.net

Bajern je u 21. kolu dočekao ekipu Red Bul Lajpciga.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Duel prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli Bundeslige okončan je bez pobednika, ali i bez golova. 0:0 na "Alijanc Areni" u derbiju kola.

Prvu ozbiljniju priliku videli smo tek u 40. minutu, kada je odbrana Lajpciga u poslednji čas uspela da izblokira Roberta Levandovskog.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi već u prvom minutu nastavka Lajpcig imao lepu priliku da povede, ali je Sabicer jedan odbitak poslao preko gola Bajerna.

Par minuta kasnije šansa i za Vernera, ali je sjajni napadač u poslednjem trenutku izblokiran, da bi u 54. minutu domaćin dobio penal nakon prekšraja Upamekana.

Ipak, usledila je provera uz pomoć video tehnologije, nakon čega je odlučeno da penal Bavaraca bude poništen, zbog ofsajda u kojem se našao Levandovski, nad kojim je i načinjen faul.

Veliku priliku 10ak minuta kasnije imali su gosti, Nkunku je proigrao Vernera, koji je bio sam pred Nojerom, šutirao je nemački reprezentativac na prvu i promašio čitav gol rivala sa samo nekoliko metara!

Bavarci su do pobede mogli u 80. minutu, Gorecka je izbio sam pred golmana Lajpciga, ali je Gulaši uspeo da odbrani njegov pokušaj.

Do kraja nije bilo većih prilika, utakmica u Minhenu okončana je bez golova.

Bajern je tako ostao prvi sa 43 osvojena boda, Lajpcig ima samo jedan manje, Borusija je propustila priliku da se uključi u potpunosti u borbu za vrh, treći su "Milioneri" sa tri boda manje od Lajpciga i četiri od Bajerna, isti bodovni saldo kao Dortmund ima i Menhengladbah, koji bi mogao da profitira iz ovakve situacije, kako je njihov meč protiv Kelna u okviru 21. kola odložen.



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Sunday, 09.02.2020
23:59

Таман кад помислиш да ће неко освојити титулу уместо Бајерна, Бајерн се врати на прво место на табели. Бундеслигу више нема смисла гледати кад се у старту зна ко ће бити шампион.

Наравно, све је и даље отворено али нико нема толико широк ростер играча као Бајерн.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 09.02.2020
21:02

Werneru drvo jedno, uvek zakaze kada je najpotrebnije, nikad od njega top klasa nece biti

avatar
Budimo Realni
Sunday, 09.02.2020
21:00

Verner ne želi zabiti "svojima"..