BL - Ingolštat namučio šampiona, kiks Volfsburga, silna Herta!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.12.2015.
17:31
Izvor: Sportske.net

Bajern ostvario očekivanu pobedu na svom terenu, ali znatno teže nego što se očekivalo. Ovog popodneva najubedljivija Herta. Hamburg odneo bod iz Volfsburga.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna ostvarili su i četrnaestu pobedu ove sezone u Bundesligi, pošto su danas u meču 16. kola bili bolji od Ingolštata rezultatom 2-0.

Gosti su i pored poraza ostavili odličan utisak na ''Alijanc Areni''. Dugo ekipa Bajerna nije uspevala da nađe put do mreže Ingolštata, a na drugoj strani je i Nojer branio neke stopostotne prilike gostima, poput one iz 58. minuta, kada Leks nije uspeo da ga savlada u situaciji jedan na jedan.

Kazna za taj promašaj je ubrzo stigla na drugoj strani. Igrao se 65. minut, Boateng je dugom loptom pronašao Levandovskog, koji je na najbolji način iskoristio istrčavanje golmana gostiju, obišao ga i iskosa sa desne strane poslao loptu u mrežu - 1:0.

Sve dileme oko pobednika rešene su deset minuta kasnije. Koman je u kaznenom prostoru proigrao Milera, ovaj je loptu prosledio na drugu stranu ka kapitenu Lamu, a ovaj je sa nekih četrnaest metara poslao u mrežu - 2:0.

Za to vreme, Herta je kao gost deklasirala Darmštat sa ubedljivih 4-0. Vedad Ibišević je bio junak ovog trijumfa ekipe iz Berlina sa dva postignuta gola, a osim njega, mrežu domaćina tresli su i Platenhart i Kalu.

U Bremenu nije bilo pobednika, Keln je odneo bod, a meč je završen rezultatom 1-1. Domaćin je odlično počeo, poveo već u četvrtom minutu golom Vestergarda, a zatim Entoni Uđa nije iskoristio jedanaesterac. Bod gostima doneo je Svento u 79. minutu, a naš Miloš Jojić je svih 90 minuta proveo na klupi.

Hofenhajm je golom Šmida u 30. minutu savladao Hanover, a za iznenađenje se pobrinula ekipa Hamburga, koja je kao gost igrala nerešeno sa Volfsburgom - 1:1.

Miler je u 21. minutu doveo goste u vođstvo, a u 78. minutu izjednačio je Arnold, na asistenciju Vijerinje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Saturday, 12.12.2015
18:45

Uvijek je ljepo gledati Bajern. Fascinantna ekipa.

avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 12.12.2015
23:46

Kada se budu vratili svi igraci ima da uzivas u potpunosti, msm sada si uskracen za magije Gecea,Daglasa,Robena...

avatar
Mario Götze - Return
Sunday, 13.12.2015
15:04

Navikli su da dajemo svima po 4+ golova, ali to mozemo samo kada su svi tu na broju sada 2-3 nula max, sto je msm i dovoljno...

avatar
Sasa1988
Sunday, 13.12.2015
13:56

Ta nogometna sila igra i sada, onoliko koliko misle da je dovoljno u svakome mecu. Kada jedan klub dodje do stanja, u kojem ga osudjuju ili se cude zato sto nije dao vise od dva gola, zna se kakav je tim u pitanju. Ide like.