BL - Goleada u Hanoveru, "Farmaceuti" prokockali pobedu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.12.2017.
17:27
Izvor: Sportske.net

Fudbalere Bajer Leverkuzena minuti su delili od osmog trijumfa i drugog mesta na tabeli u Bundesligi. Hanover na kraju kaznio promašaje "Farmaceuta" i otkinuo bod.

EPA/FOCKE STRANGMANN
EPA/FOCKE STRANGMANN

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 17. kola nemačke Bundeslige donela nam je goleadu na "HDI-Areni" gde je ekipa Hanovera ugostila Bajer Leverkuzen.

Dinamična utakmica puna preokreta završena je rezultatom 4:4 (3:2) iako je goste iz Leverkuzena šest minuta delilo od treće uzastopne pobede, a samim tim i plasmana na drugo mesto bundesligaškog karavana.

Počelo je golom Juliana Brandta koji je u 11. minutu uhvatio volej i smestio loptu u mrežu Hanovera nakon centaršuta Larsa Bendera.

Gosti praktično nisu ni završili sa radovanjem a Ilas Bebu je već na drugoj strani glavom smestio loptu iza leđa nemoćnog Bernda Lena koji je ostao ukopan u mestu.

Hanover je prvi put poveo u 20. minutu preko Niklasa Fulkruga koji je bio precizan sa bele tačke. Pet minuta kasnije Admir Mehmedi šutira snažno u bliži ugao protivničkog gola i koristi lošu intervenciju Šaunera pa poravnava na 2:2.

U poslednjem minutu prvog poluvremena treći gol Hanovera. Feliks Klaus je odlično iskoristio povratnu loptu i sa ivice šesnaesterca precizno šutirao u desni ugao protivničkog gola za novo vođstvo domaćih.

Na poluvremenu u igru ulazi Leon Bejli koji za samo dvadeset minuta igre izrasta u pravog junaka Bajera. Jamajčanin postiže dva gola i pravi potpuni preokret ali "Farmaceuti" nisu uspeli da izdrže do kraja.

Posle velikog broja promašaja gosti bivaju kažnjeni šest minuta pre kraja, a bod Hanoveru donosi Julian Korb.

Bajer je tako propustio priliku da se trećom vezanom pobedom probije do drugog mesta na tabeli pa ostaje na četvrtoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Hanover je u zlatnoj sredini sa 23 osvojena boda, pet manje od ekipa koje se nalaze na pozicijama koje vode u Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke