BL - Frajburg grabi ka Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 23.04.2017.
17:23
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad Bajer Leverkuzenom u pretposlednjem susretu 30. kola Bundeslige fudbaleri Frajburga napravili su bitan korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 30. kola nemačkog fudbalskog prvenstva odigrana je u Frajburgu gde je istoimeni tim ugostio Bajer Leverkuzen.

Utakmica je završena rezultatom 2:1 (1:0) što je rezultat koji ekipu Frajburga stavlja u odličnu poziciju kada je borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope u pitanju.

Frajburg je poveo u 11. minutu golom Nilsa Petersena. Napadač domaćeg tima izbegao je ofsajd zamku i izbio sam pred protivničkog golmana, a zatim rutinski zatresao mrežu i doneo prednost Frajburgu.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, ali su gosti u ranoj fazi nastavka stigli do izjednačenja. Aleksandar Ignjovski je skrivio penal, a Kevin Foland je pogodio sa bele tačke i izjednačio na 1:1.

Činilo se da će današnji rivali morati da se zadovolje podelom plena, ali je onda mladi rezervista Paskal Štrencl pogodio za 2:1 i doneo važna Frajburgu.

Ekipa Frajburga sada "skače" na poziciju broj šest, poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke