BL - ''Fenjeraš'' razbio Hertu, sjajni Plea blistao u Bremenu!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.11.2018.
17:26
Izvor: Sportske.net

U iščekivanju večerašnjeg derbija u Dortmundu, ovog popodneva odigrano pet mečeva 11. kopla Bundeslige.

Beta/Carmen Jaspersen/dpa via AP
Beta/Carmen Jaspersen/dpa via AP

Povezane vesti

Posle sjajnog starta sezone, Herta je u sve slabijoj formi u poslednje vreme, a najnovija potvrda stigla je danas, kada je tim iz Berlina, i dalje bez povređenog Grujića, poražen na gostovanju poslednjeplasiranoj Fortuni u Dizeldorfu - 3:1.

Problemi za Hertu počeli su tokom prvog poluvremena. Prvo je štoper Štark morao u 25. minutu van terena zbog povrede, a petnaest minuta kasnije levi bek Mitelštat je zaradio drugi žuti karton, pa je ostatak meča Herta odigrala sa igračem manje na terenu.

Domaćin je to na najbolji način iskoristio u drugom poluvremenu. Usami je ''načeo'' Hertu u 50. minutu, trinaest minuta kasnije Hennings je duplirao prednost, a pitanje pobednika definitivno je rešio Raman u 84. minutu za nedostižnih 3:0.

Do kraja, gosti iz Berlina stižu do počasnog gola pogotkom Zelkea, ali ni to nije bilo sve, Raman je još jednim golom u nadoknadi vremena dotukao Hertu - 4:1.

Za to vreme u Bremenu, ekipa Menhengladbaha je sa 3:1 savladala domaći Verder, sa našim Veljkovićem u startnoj postavi.

Briljirao je 25-godišnji francuski napadač Alasan Plea, strelac sva tri gola za pobedničku ekipu. Svoju kanonadu započeo je u 39. minutu, a nastavio u 48. i 52, a poraz Verdera ublažio je Sahin u 59. minutu za konačnih 1:3.

Isti epilog i u Frajburgu, gde je sa 3:1 slavila ekipa Majnca. Gbamin u šestom i Mateta u 18. minutu šokirali su domaće, koji su u 72. minutu uzvratili preko Šalaja, ali trijumf gostiju potvrdio je  Onisivo u 75. minutu.

Uspešan u gostima bio je i Štutgart, koji je golovima Baumgartla u 68. i Tomija u 82. savladao domaću ekipu Nirnberga.

Neizvesno je bilo u Hofenhajmu, ali je domaćin nastavio seriju pobeda. Do četvrte uzastopne u Bundesligi došao je trijumfom nad Augsburgom od 2:1.

Andrej Kramarić je dobveo domaće u vođstvo u 65. minutu, pet minzta kasnije izjednačio je Finbogason, a tri boda Hofenhajmu doneo je Nelson u 83. minutu.

Bundesliga, 11. kolo

Subota:

Fortuna - Herta 4:1
Frajburg - Majnc 1:3
Hofenhajm - Augsburg 2:1
Nirnberg - Štutgart 0:2
Verder - Menhengladbah 1:3

18:30h Dortmund - Bajern
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke