BL - "Farmaceuti" razljutili Bajern, pa doživeli katastrofu, "Bikovi" poklekli u nadoknadi, novi poraz Ajntrahta!

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.06.2020.
17:28
Izvor: Sportske.net

U Dizeldorfu bez pobednika.

EPA-EFE/MATTHIAS HANGST / POOL
EPA-EFE/MATTHIAS HANGST / POOL

Povezane vesti

U derbiju 30. kola sastali su se Bajer Leverkuzen i minhenski Bajern, gosti su nastavili ubedljivo da koračaju ka novoj tituli, slavili su na "Baj Areni" sa 4:2, iako su domaći igrači prvi stigli do prednosti.

Lajpcig je imao minimalnu prednost sa igračem više sve do sudijske nadoknade, na kraju će morati da se zadovolje bodom iz duela sa poslednjeplasiranim timom lige.

Frankfurt nije uspeo da veže treći trijumf u nizu, Filip Kostić i drugovi su kod kuće doživeli poraz od Majnca, dok smo u Dizeldorfu videli četiri gola, ali ne i pobednika.

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 2:4 (1:3)

Poveli su "Farmaceuti" u 10. minutu, akcija nakon auta sa leve strane, Lukas Alario je izbegao ofsajda zamku i izbio sam pred Nojera, kojeg je savladao za 1:0.

Ipak, 17 minuta kasnije, Gorecka sjajno krade jednu loptu na sredini terena, a onda šalje savršen pas ka Kingsliju Komanu, ovaj beži odbrani Leverkuzena i matira Hradeckog za izjednačenje.

U samom finišu prvog dela igre, Bavarci dolaze do preokreta, a potom i do komforne prednosti.

Najpre je Gorecka u 42. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora preokrenuo rezultat, da bi tri minuta kasnije Gnabri, nakon sjajne duge lopte Kimiha, pobegao visoko postavljenoj i uspavanoj odbrani Bajera i potom lob udarcem povosio na 3:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a da će gosti upisati novi trijumf postalo je jasno u 66. minutu, kada je Robert Levandovski postigao pogodak.

Odličan centaršut Milera, njegova druga asistencija na utakmici, čak 20. u BL ove sezone, Levandovski se samo poklonio i postigao svoj 30. gol u sezoni.

Bajer je u 89. minutu uspeo samo da ublaži poraz, Virc se upisao u listu strelaca i postavio konačan rezultat.

Upamekano Lajpcig
Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

RB Lajpcig - Paderborn 1:1 (1:0)

"Bikovi" su se pomučili kod kuće protiv poslednjeplasiranog Paderborna, ali su upisali trijumf.

Poveli su u 27. minutu, sjajna akcija izabranika Julijana Nagelsmana, poptuno su serijom pasova izigrali odbranu gostiju, na kraju je Verner pronašao Šika, a Čeh put do mreže rivala.

Ipak, problemi su nastavli u 43. minutu, Upamekano je nakon jednog prekršaja koji je napravio na sredini terena šutnuo loptu, sudiji to nije promaklo, pokazao mu je drugi žuti karton (prvi zaradio u 16. minutu), pa je mladi Francuz morao "na tuširanje".

Tako je Lajpcig sa igračem manje morao da odigra čitavo drugo poluvreme, ojačao je odbranu i vezni red Nagelsman, usoešpno su odolevali domaći igrači, Olmo i Verner su čak imali i prilike da je uvećaju.

I kada je delovalo da će "Bikovi" sačuvati gol viška, Štrohdijek naleće na jedan odbitak u kaznenom prostoru Lajpciga i u drugom minutu nadoknade trese mrežu domaćeg sastava za konačnih 1:1.

Ajntraht Frankfurt - Majnc 0:2 (0:1)

Gosti su stigli do prednosti u samom finišu prvog poluvremena, Brosinski je odlično centrirao iz kornera sa desne strane, Niakate je fantastično skočio i snažnim udarcem glavom zatresao mrežu rivala.

Uveo je Hiter na samom startu drugog poluvremena u igru i Mijata Gaćinovića, Kostić je od starta bio u igri (do kraja), ali su gosti ipak uspeli da dupliraju prednost u 77. minutu.

Kunde Malong je iskoristio grešku odbrane domaćeg sastava, presekao je jednu loptu i sjurio se ka golu Ajntrahta, izbio je sam pred Trapa i matirao ga za 2:0.

Gaćinovoć je u samom finišu imao dobru priliku, ali je odbrana u poslednjem trenutku uspela da ga spreči da se upiše u listu strelaca.

Fortuna Dizeldorf - Hofenhajm 2:2 (1:1)

Uzbudljivo je bilo i Dizeldorfu, domaćin je poveo već u petom minutu preko Heningsa, da bi samo četiri minuta kasnije gosti ostali sa igračem manje, Hubner je zaradio direktan crveni karton.

Ipak, u 16. minutu Dabur poravnava rezultat, da bi Fortuna samo dva minuta kasnije vratila prednost, ali je pogodak domaćeg sastava ipak poništen zbog ofsajda.

Otišlo se na odmor sa 1:1, da bi gosti stigli do preokreta sa igračem manje, Cuber je bio strelac u 61. minutu.

Ipak, Fortuna stiže do poravnanja, ispostaviće se i boda, kada je Hemings u 76. minutu bio precizan sa bele tačke.

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 2:4
RB Lajpcig - Paderborn 1:1
Ajntraht Frankfurt - Majnc 0:2
Fortuna Dizeldorf - Hofenhajm 2:2

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke