BL - Drama u Lajpcigu, silna Herta!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.05.2020.
17:25
Izvor: Sportske.net

U senci rurskog derbija u Dortmundu, ovog popodneva odigrane još četiri utakmice 26. kola Bundeslige, prvog posle dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa.

Beta/Jan Woitas/dpa via AP
Beta/Jan Woitas/dpa via AP

Povezane vesti

Derbi Rura je danas to bio samo na papiru, Dortmund je razbio Šalke na svom terenu sa 4:0 i pokazao da bez obzira na dugu pauzu, u odličnoj formi dočekuje završnicu trke za titulu.

Opšitnije o derbiju kola čitajte OVDE, a kada su ostale utakmice u pitanju, najviše pažnje izazvao je duel u Lajpcigu, gde se domaćin namučio protiv Frajburga i nastavio da posustaje za vodećim Bajernom i Dortmundom.

Frajburg je poveo u 35. minutu, golom Guldea posle kornera i to vođstvo gosti su dugo uspeli da održe, sve do 77. minuta, kada je favorizovani domaćin izjednačio pogotkom Poulsena - 1:1.

Pre toga, od početka drugog poluvremena domaći su propustili nekoliko odličnih prilika, a posle izjednačenja imali su dovoljno vremena za potpuni preokret.

Međutim, umesto toga, sam finiš meča doneo je pravi šok za ekipu Lajpciga. Igrao se treći minut nadoknade vremena na Red Bul Areni, kada je Robin Koh savladao golmana Gulašija i činilo se da će Frajburg odneti sva tri boda, ali posle intervencije iz VAR sobe, ovaj gol je poništen zbog ofsajda, pa je ostalo 1:1.

Osim Dortmunda, najbolje je posle pauze startovala Herta, koja je kao gost, sa Markom Grujićem u startnoj postavi, ubedljivo savladala Hofenhajm sa 3:0.

Brodolom domaćina počeo je od 58. minuta, kada je Akpoguma postigao autogol, a samo dva minuta kasnije, Vedad Ibišević je duplirao prednost ekipe iz Berlina.

Sve dileme oko pobednika otklonio je Kunja u 74. minutu, postavivši konačnih 3:0.

Jedini meč bez golova bio je derbi začelja, duel između Fortune i poslednjeplasiranog Paderborna, a u Augsburgu je sva tri boda osvojila ekipa Volfsburga, koja je slavila rezultatom 2:1.

''Vukovi'' su poveli u 43. minutu golom Stefena, hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj je izjednačio u 54. minutu, potom je poništen gol domaćina za preokret, ostalo je 1:1, da bi u samom finišu Volfsburg golom Ginčeka došao do celog plena.
-
Bundesliga

Bundesliga, 26. kolo

Subota:

Dortmund - Šalke 4:0
Augsburg - Volfsburg 1:1
Fortuna - Paderborn 0:0
Hofenhajm - Herta 0:3
RB Lajpcig Frajburg 1:2
18:30h Ajntraht -Menhengladbah
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke